Κεντρομήχανο το επόμενο Nissan GT-R


Αν το σημερινό Nissan GT-R φαντάζει απόκοσμο τότε η αμέσως επόμενη γενιά του ιαπωνικού sportscar μοιάζει βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

  • 5/12/2019

Μια τελείως διαφορετική αρχιτεκτονική πρόκειται να υιοθετήσει η αμέσως επόμενη γενιά του εμβληματικού Nissan GT-R εγκαταλείποντας, για χάρη της βέλτιστης κατανομής του βάρους, την κλασική διάταξη με τον κινητήρα τοποθετημένο στο μπροστινό τμήμα του αμαξώματος.

Έτσι, λοιπόν, ο περίφημος Godzila πρόκειται να μετασχηματιστεί σε ένα κεντρομήχανο sportscar, το οποίο μάλιστα θα ακολουθήσει πιο εξεζητημένες τεχνικές λύσεις ώστε να ενισχύσει τη θέση του απέναντι στον ανταγωνισμό.

Οι πρώτες ψηφιακές αποτυπώσεις που επιχειρούν να σκιαγραφήσουν το σχεδιαστικό μέλλον του Nissan GT-R, επιβεβαιώνουν τα παραπάνω και την πρόθεση της ιαπωνικής φίρμας να κινηθεί κοντά στα ούτως ή άλλως δυσδιάκριτα όρια της κατηγορίας των sportscars από εκείνης των supercars.

Βέβαια, η περαιτέρω αναβάθμιση των προδιαγραφών του νέου Nissan GT-R ίσως οδηγήσει και στη σημαντική αύξηση της τιμής του -κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο πρόσφατο παρελθόν- χωρίς αυτό ωστόσο να αποτελεί ουσιαστικό μειονέκτημα για το κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια κατηγορία, εκείνη των κεντρομήχανων sportscars, πρόκειται να δραστηριοποιηθεί και η Maserati, με την αντίστοιχη πρόταση της ιταλικής φίρμας να έχει ήδη περάσει στο τελικό στάδιο εξέλιξης.