Koenigsegg 2020: θα ενώσει τις δυνάμεις της με την Polestar;


Με βάση τα γραφόμενα στις αναρτήσεις των δύο εταιρειών θα πρέπει να περιμένουμε μια μορφής συνεργασία μεταξύ τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/6/2020

Τα post στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το Instagram δημιουργούν αν μη τι άλλο εντυπώσεις και ενδεχομένως να προαναγγέλλουν και κάτι. Όπως συμβαίνει με τα post των Koenigsegg και Polestar που ανέβηκαν σχεδόν ταυτόχρονα και δείχνουν το μεν πρώτο τα προφίλ και το δε δεύτερο τα πίσω μέρη των Gemera και Precept Concept αντίστοιχα.

Ο κοινός παρονομαστής των δύο εταιρειών είναι η προέλευσή τους από τη Σουηδία αλλά αν ήταν μόνο αυτό δεν θα προχωρούσαν ούτε στα post ούτε στο να προαναγγείλουν πως «κάτι σημαντικό συμβαίνει, μείνετε συντονισμένοι». Το πιο πιθανό είναι φυσικά η συνεργασία τους στην εξέλιξη ενός νέου μοντέλου, για το οποίο μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν με βάση τη σημειολογία και τα κοινά στοιχεία.

Τόσο το Gemera λοιπόν της Koenigsegg όσο και το Precept Concept της Polestar θα παρουσιαζόντουσαν κανονικά στην έκθεση της Γενεύης που ακυρώθηκε. Το μεν είναι μοντέλο παραγωγής και το πρώτο Koenigsegg με θέσεις για τέσσερις. Ταυτόχρονα είναι και εξηλεκτρισμένο καθώς πρόκειται για ένα plug-in υβριδικό. Το δε είναι το πρωτότυπο ενός SUV που θα αποτελέσει το τρίτο μοντέλο στη γκάμα της Polestar που ειδικεύεται στα ηλεκτρικά μοντέλα.

Από τη στιγμή λοιπόν που και οι high end μάρκες επεκτείνονται προς τα SUV γιατί να μην κάνει κάτι αντίστοιχο και η Koenigsegg; Χρησιμοποιώντας σαν βάση το αντίστοιχο Polestar; Που με την προσθήκη ηλεκτροκινητήρων μπορεί να αποκτήσει και συνδυαστική ισχύ ανάλογη π.χ. των 1.700 PS που αποδίδει το Gemera ή και παραπάνω; Και να είναι ένα Koenigsegg με πραγματικά καλούς χώρους; Και η Polestar με τη σειρά της να αποκτήσει μέρος της τεχνογνωσίας της Koenigsegg αλλά και της λάμψης της με ένα Precept by Koenigsegg;