Κοινοπραξία Renault και Geely σε Κίνα και Νότια Κορέα


Μετά τη λήξη της συνεργασίας της με την έτερη κινεζική Dongfeng, η Renault τώρα θέλει να επανέλθει στη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη με την νέα κοινοπραξία με την Geely.

  • 9/8/2021

Η Renault υπέγραψε συμφωνία με την κινέζικη Geely για τη σύσταση κοινοπραξίας με αντικείμενο την παραγωγή και την πώληση υβριδικών αυτοκίνητων στην μεγαλύτερη εμπορικά αγορά στον πλανήτη, την Κίνα.

Τα νέα μοντέλα της κοινοπραξίας θα φέρουν την επωνυμία της Renault και θα χρησιμοποιούν υβριδικές τεχνολογίες και θα κατασκευάζονται στα εργοστάσια παραγωγής οχημάτων της Geely. Η Renault εντός της κοινοπραξίας των δύο εταιρειών θα επικεντρωθεί στους τομείς των πωλήσεων και του μάρκετινγκ.

Όπως ανακοινώθηκε μάλιστα, στο πλαίσιο της νέας κοινοπραξίας, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες συμφώνησαν να διερευνήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Lynk & Co στη Νότια Κορέα (η Lynk & Co είναι θυγατρική εταιρεία του ομίλου Geely), όπου η Renault κατασκευάζει και πουλά αυτοκίνητα για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Οι Renault και Geely δήλωσαν ότι ερευνούν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν τις κοινές επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και σε άλλες αναπτυσσόμενες ασιατικές αγορές, ενώ δεν αποκλείεται η συνεργασία τους να επεκταθεί μελλοντικά και στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκίνητων.

Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο των δύο εταιρειών θυμίζει σε πολλά σημεία το αντίστοιχο επιχειρηματικό μοντέλο που είδαμε να εφαρμόζεται μετά από τη συμφωνία των Geely και Daimler. Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτή την περίπτωση οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να κατασκευάζουν και να διαθέτουν στην Κίνα τη νέα γενιά των ηλεκτρικών οχημάτων της smart, που θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες της Geely εκμεταλλευόμενη το παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων της Daimler.