Κοντά στην έγκριση έναρξης λειτουργίας η Tesla στη Γερμανία


Όπως έγινε γνωστό, η Tesla είναι πολύ κοντά στο λάβει την τελική έγκριση για την έναρξη παραγωγής των μοντέλων της στο νέο Gigafactory που δημιούργησε κοντά στο Βερολίνο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 1/3/2022

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Tesla, το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο γερμανικό κρατίδιο του Βρανδεμβούργου είναι έτοιμο να δώσει τις τελικές εγκρίσεις για την έναρξη παραγωγής αυτοκινήτων στο νέο της εργοστάσιό της στο Gruenheide (Γερμανία).

Εκτός από αυτό, αναμένεται να δοθεί η κατάλληλη άδεια και για την κατασκευή μπαταριών που χρειάζονται για τα μοντέλα της στις παρακείμενες εγκαταστάσεις τού «Gigafactory Berlin-Brandenburg», όπως είναι η επίσημη ονομασία τού εργοστασίου. 

Μέχρι τώρα, είναι γνωστό ότι έχουν μεσολαβήσει πολλές δημόσιες διαβουλεύσεις με φορείς και Αρχές στη Γερμανία αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή και με τη σύμπλευση της εταιρείας με την εργατική νομοθεσία που ισχύει στη χώρα. Αυτές ήταν η αιτία για την καθυστέρηση έναρξης της παραγωγικής διαδικασίας η οποία αρχικά είχε οριστεί για πέρυσι το καλοκαίρι.

Η ανακοίνωση από την Tesla για την λήψη της τελικής έγκρισης στο συγκεκριμένο εργοστάσιο είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση τιμής της μετοχής της κατά 7,48% σε μία ημέρα (εχτές, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου), η οποία έφτασε τα 870,43 δολάρια.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αρχίσει την παραγωγή τού Model Y στο Gruenheide τις επόμενες εβδομάδες. Όπως έχει ανακοινωθεί, όταν το εργοστάσιο θα λειτουργεί «πάση δυνάμει», από τις γραμμές του θα βγαίνουν τουλάχιστον μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως.