Ξανά στους δρόμους το ιστορικό λεωφορείο Mercedes-Benz F 580S


Ένα λεωφορείο που προσέφερε για αρκετές δεκαετίες τις υπηρεσίες του στο επιβατικό κοινό της Λάρισας, επιστρέφει, ανανεωμένο και πάλι στα δρομολόγια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 19/11/2022

Η εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας οδηγεί σε νέα μοντέλα, που αξιοποιούν όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και εφαρμόζονται σε κάθε κατηγορία οχημάτων.

Ωστόσο, υπάρχουν και τα παλιά, κλασικά οχήματα, που μπορεί να υπολείπονται σε δυνατότητες και ανέσεις, αλλά έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία - και συνάμα ομορφιά.

Ένα από αυτά είναι και το Mercedes-Benz F 580S, το ιστορικό λεωφορείο της ΒΙΑΜΑΞ, το οποίο πραγματοποιούσε, μεταξύ άλλων, αμέτρητα δρομολόγια στην Λάρισα για αρκετές δεκαετίες. Ένα μοντέλο από τα καλύτερα της εποχής του, που κατασκευαζόταν στα εργοστάσια της εταιρείας, η οποία είχε εγκαταστάσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα.

Το 2004 αποσύρθηκε και αντικαταστάθηκε από τα νέα λεωφορεία, ενώ η ΒΙΑΜΑΞ είχε βάλει τέλος στην παραγωγή της από τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Ωστόσο, σύμφωνα με το onlarissa.gr, ένα από αυτά, μοντέλο του 1980, άρχισε να κυκλοφορεί και πάλι στους δρόμους της θεσσαλικής πόλης.

«Υπεύθυνος» γι’ αυτό είναι ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας και της Ομοσπονδίας αστικών συγκοινωνιών Ελλάδος, Μιχάλης Σακελλαρίου, ο οποίος φρόντισε για την ανακατασκευή του.

Τον Οκτώβριο του 2021, το αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας προσέθεσε στο στόλο του το πρώτο υβριδικό λεωφορείο στην Ελλάδα. Το Volvo 7900 Hybrid, που μπορεί να μεταφέρει 27 καθήμενους, 58 όρθιους, ενώ διαθέτει και δύο θέσεις για ΑμεΑ, παρουσιάστηκε επίσημα στις 12 Νοεμβρίου του 2021.

Πηγή: www.onlarissa.gr