Ξεκινά η παραγωγή των Jeep Compass και Renegade Plug-in Hybrid


Η «επόμενη ημέρα» για την FCA επί ιταλικού εδάφους σήμανε την έναρξη των εργασιών στα εργοστάσιά της και τη συνέχιση των προγραμμάτων δημιουργίας και εξέλιξης νέων μοντέλων και εκδόσεων αυτών, όπως είναι οι PHEV εκδοχές των Jeep Compass και Jeep Renegade.

  • 27/4/2020

Τα στελέχη της Fiat Chrysler Automobiles ζήτησαν από εργαζόμενους στο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στο Melfi (νότια Ιταλία) να επιστρέψουν στις θέσεις τους και να ετοιμάσουν τις γραμμές παραγωγής για να αρχίσει και πάλι η κατασκευή αυτοκινήτων. Αυτό είναι σημαντικό για την εταιρεία όχι μόνο για την επαναφορά στην κανονικότητα, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και επειδή εκεί θα κατασκευάζοναι οι Plug-in Hybrid εκδόσεις των Jeep Compass και Jeep Renegade.

Σύμφωνα με τον κ. Marco Lomio, εκπρόσωπο του Σωματείου Εργατών Μετάλλου της Ιταλίας, αρχικά κλήθηκαν να αναλάβουν εργασία 500 άτομα από σήμερα (Δευτέρα, 27 Απριλίου), ενώ την προσεχή Τετάρτη ο αριθμός τους θα φτάσει περίπου στα 1.000. Μόλις ολοκληρωθούν οι αρχικές εργασίες συντήρησης, θα ξεκινήσει η κατασκευή των πρώτων Compass PHEV και Renegade PHEV τα οποία θα δοκιμαστούν στο τελευταίο στάδιό τους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε εκπονηθεί από την Fiat Chrysler Automobiles, οι εκδόσεις αυτές θα άρχιζαν να διατίθενται στην αγορά από την προσεχή Ιούλιο. Όμως, όπως είπε ο κ. Lomio, πλέον αυτό αναμένεται να γίνει από τον προσεχή Σεπτέμβριο, εξαιτίας της καθυστέρησης από το αναγκαστικό κλείσιμο των εργοστασίων λόγω της πανδημίας.

Διαβάστε, επίσης: Η Jeep παρουσιάζει στο Chicago την ειδική έκδοση Mojave του Gladiator.