Ξεκινά κι επίσημα η παραγωγή του Ineos Grenadier - Πότε οι πρώτες παραδόσεις


Το Ineos Grenadier μπαίνει επιτέλους στην παραγωγή, ενώ έγινε γνωστή κι η περίοδος κατά την οποία θα παραδοθούν τα πρώτα κομμάτια.

  • 20/10/2022

Ο πνευματικός διάδοχος του θρυλικού Land Rover Defender μπαίνει στο πιο σημαντικό του στάδιο: αυτό της κατασκευής.

Το Ineos Grenadier αρχίζει να κατασκευάζεται πλέον μαζικά στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Hambach της Γερμανίας, ενώ οι πρώτοι αγοραστές του θα το παραλάβουν εντός του προσεχούς Δεκεμβρίου. Σημειωτέον πως 75.000 έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για αγορά του Grenadier.

Το off-road όχημα θα βρεθεί σε όλες τις άκρες της γης, καθώς η Ineos Automotive έχει χτίσει ένα δίκτυο 200 σημείων πώλησης και σέρβις σε Ευρώπη, Αφρική, Ασία και Μέση Ανατολή, ενώ το αυτό θα πράξει σύντομα και με τις ΗΠΑ.

«Έχουμε περάσει πολλά από τότε που άρχισε το όλο πρότζεκτ το 2017, και αυτή η στιγμή αποτελεί ορόσημο για την Ineos Automotive ως κατασκευάστρια αυτοκίνητων,» ήταν τα λόγια του εμπορικού διευθυντή της Ineos Automotive, Mark Tennant.

«Το ότι φτάσαμε σε αυτό το σημείο αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης και της σκληρής δουλειάς όλων στην Ineos Automotive, των συνεργαστών μας και των προμηθευτών μας, τους οποίους κι ευχαριστούμε καθώς τώρα εστιάζουμε στο να παραδώσουμε τα πρώτα οχήματα στους πελάτες μας.»

Ανάλογα την αγορά, το Grenadier θα διατίθεται με δύο εν σειρά 6κύλινδρους κινητήρες, αμφότεροι από την BMW.

Στην Ευρώπη, θα είναι διαθέσιμη τόσο η έκδοση με βενζίνη, όσο κι αυτή με ντίζελ, ενώ στις ΗΠΑ θα φτάσει μόνο η πρώτη, που αποδίδει 284 PS και 450 Νm ροπής. Η ντιζελοκίνητη έκδοση παράγει 248 PS και 406 Nm ροπής.