Ξεκίνησαν οι παραδόσεις της υβριδικής Bentley Bentayga


Εξακύλινδρη Bentley; Ναι, εφόσον έχει και υβριδική υποβοήθηση, με αποτέλεσμα να μην υπολείπεται και σε ότι αφορά τις επιδόσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/10/2019

Το SUV της, η Bentayga, είναι το μοντέλο με το οποίο η Bentley μπαίνει στην εποχή του εξηλεκτρισμού, με τα πλάνα της σε αυτόν τον τομέα να περιλαμβάνουν από μια εξηλεκτρισμένη έκδοση για όλα τα μοντέλα της έως το 2023. Αντίστοιχα υπολογίζεται πως το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι έτοιμο δύο χρόνια αργότερα, το 2025.

Η παραδοσιακή βρετανική μάρκα πολυτελείας, μέλος του ομίλου VW, χαρακτηρίζει τη Bentayga Hybrid ως το πρώτο πραγματικό plug-in μοντέλο πολυτελείας καθώς και ως το πιο οικονομικό αυτοκινήτο της ιστορίας της.

Στο υβριδικό σύστημα πρόωσης του θηριώδους SUV συνδυάζονται ένας turbo V6 3.000 cc και ένας ηλεκτροκινητήρας, με αποτέλεσμα η συνδυαστική απόδοση να φτάνει τα 449 PS και τα 700 Nm.

Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται με ενέργεια από μπαταρία ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 17,3 kWh, η οποία εξασφαλίζει μια καθαρά ηλεκτρική κίνηση μέχρι και για 39 km. Η φόρτισή της είναι υπόθεση 2,5 ωρών.

Πέρα από οικονομική (επίσημη μέση κατανάλωση 3,5 lt/100 km, εκπομπές CO2 79 gr/km) η Bentayga Hybrid είναι και γρήγορη, μιας και η τιμή για το 0-100 km/h είναι 5,2 sec και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 254 km/h. H τιμή της plug-in υβριδικής Bentley Bentayga στην Ευρώπη προ φόρων είναι 141.000 ευρώ.