Αποκαλυπτήρια για το Opel Astra Sports Tourer (Video)


Η Opel παρουσίασε τον «μεγάλο αδελφό» του νέου Astra, με το ενδιαφέρον να πέφτει στο πίσω μέρος που το διαφοροποιεί επί της ουσίας σε σχέση με την hatchback έκδοση.

  • 1/12/2021

Ήταν αρχές Σεπτεμβρίου όταν είδαμε για πρώτη φορά το ελαφρώς καμουφλαρισμένο Opel Astra Sports Tourer, παίρνοντας μια πρώτη γεύση από τον σχεδιασμό του. Την 1η ημέρα του Δεκεμβρίου η Opel παρουσίασε και επισήμως την επιμηκυσμένη έκδοση του νέου μικρομεσαίου μοντέλου με τα βλέμματα να πέφτουν, αναμενόμενα, στο πίσω μέρος.

Εμφανισιακά, σε σύγκριση με την 5θυρη hatchback έκδοση του νέου Astra δεν υπάρχουν αλλαγές στο εμπρός μέρος με την χαρακτηριστική μαύρη γυαλιστερή μάσκα Opel Vizor και τα LED Pixel φώτα. Οι αλλαγές ξεκινούν από την μεσαία κολώνα και πίσω, με το αποτέλεσμα να είναι πολύ κομψό και ελκυστικό στο μάτι. Αναμενόμενα έχουν μεγαλώσει και οι διαστάσεις, με το μήκος να φτάνει τα 4.642 χιλιοστά και το μεταξόνιο τα 2.732. 

H Opel  δεν προχώρησε σε αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με τις εκδόσεις των κινητήρων, ωστόσο αναμένεται να μην υπάρχουν αποκλίσεις σε σχέση με όσα γνωρίζουμε από το hatchback. Αυτό σημαίνει ότι το Sports Tourer θα περιλαμβάνει μια σειρά από κινητήρες εσωτερικής καύσης (βενζίνης και ντίζελ) που θα αποδίδουν από 110 μέχρι 130 PS καθώς και δύο plug-in hybrid εκδόσεις με «ταβάνι» τα 225 PS. Στις βενζινοκίνητες και πιο εμπορικές εκδόσεις, όπως αναμένεται θα δούμε τον 3κύλινδρο 1.200άρη τούρμπο, γνωστό από πολλά μοντέλα του Ομίλου Stellantis. Η μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς θα γίνεται από το στάνταρ 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε από το προαιρετικό αυτόματο 8 σχέσεων. 

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών φτάνει τα 608 lt. με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση, ενώ όταν αυτά αναδιπλωθούν σε διάταξη 40:20:40 ο συγκεκριμένος αριθμός φτάνει τα 1,634 lt.. Στις plug-in hybrid εκδόσεις η παρουσία των μπαταριών μειώνουν τα συγκεκριμένα νούμερα σε 548 lt. και 1634 lt. αντιστοίχως.

Όσον αφορά το εσωτερικό δεν υπάρχουν διαφορές με το hatchback, με τα βλέμματα να πέφτουν στον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10 ιντσών καθώς και στην κυρτή infotainment οθόνη με δυνατότητα σύνδεσης με Apple CarPlay και Android Auto. Λεπτομέρειες σχετικά με τον τιμοκατάλογο αναμένεται να γίνουν γνωστές στις αρχές του επόμενου έτους, με τα πρώτα οχήματα να φτάνουν στους αγοραστές αρχές του καλοκαιριού.