Ξεκίνησε η παραγωγή του Skoda Scala


Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο εμπορικό λανσάρισμα του Scala βρίσκεται η Skoda, περνώντας στην παραγωγή το πολλά υποσχόμενο μικρομεσαίο hatchback.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/2/2019

Έναν νέο εκπρόσωπο στην κατηγορία των μικρομεσαίων hatchbacks πρόκειται να αποκτήσει σύντομα η Skoda, καθώς ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μλάντα Μπόλεσλαβ η παραγωγή του Scala.

Το τελευταίο πρόκειται να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Rapid Spaceback, όντας το πρώτο μοντέλο της Skoda που θα βασιστεί στην πλατφόρμα MQB-A0, διαθέτοντας παρόλα αυτά χαρακτηριστικά που συνήθως συναντάμε σε προτάσεις ανώτερων κατηγοριών.

Παράδειγμα αποτελούν τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, όπως άλλωστε και τα προγράμματα οδήγησης τα οποία επιτρέπουν την παραμετροποίηση βασικών χαρακτηριστικών του πλαισίου.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, αφετηρία για το Skoda Scala πρόκειται να αποτελέσει o τρικύλινδρος TSI των 999 κ.εκ. στην έκδοση των 95 ίππων ενώ στο αντίθετο άκρο της γκάμας του αυτοκινήτου θα τοποθετηθεί ο τετρακύλινδρος TSI του 1,5 λίτρου απόδοσης 150 ίππων.

Αμέσως μετά το εμπορικό λανσάρισμα του αυτοκινήτου στην ευρωπαϊκή αγορά στα μέσα της χρονιάς, στην γκάμα του Scala πρόκειται να προστεθεί και ο γνώριμος κινητήρας diesel του 1,6 λίτρου, όπως άλλωστε και περισσότερες επιλογές ως προς το σύστημα μετάδοσης. Ανεξαρτήτως έκδοσης πάντως, στον βασικό εξοπλισμού του νέου μικρομεσαίου Skoda θα περιλαμβάνεται σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας και start & stop.