Ξεπούλησαν οι επετειακές Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio


H Alfa Romeo αποκάλυψε πως τόσο η επετειακή Giulia, όσο κι η επετειακή Stelvio Quadrifoglio ξεπουλήθηκαν σε χρόνο dt.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/6/2023

Στο Targa Florio του 1923 έγινε το ντεμπούτο του Quadrifoglio, του τετράφυλλου τριφυλλιού, στο αυτοκίνητο του Ugo Sivocci. 

Για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση εκείνου του εμβλήματος, η Alfa Romeo παρουσίασε τις facelift εκδόσεις των Giulia και Stelvio με μία ειδική έκδοση 100th Anniversary στα μέσα του Απριλίου. 

Δύο μήνες μετά, η ιταλική μάρκα γνωστοποίησε πως όλα τα αντίτυπα των δύο μοντέλων, που ανέρχονταν σε 100 για κάθε ένα εξ αυτών, πωλήθηκαν άμεσα.

Η περιορισμένη αυτή έκδοση βασιζόταν -ασφαλώς- στις εκδόσεις Quadrifoglio, και σε τρία χρώματα:  Rosso Etna, Verde Montreal, και Nero Vulcano. Στον εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται η στάνταρ εξάτμιση της Akrapovic, μαζί με τις ζάντες 19 ιντσών στη Giulia και εκείνες των 21 ιντσών στη Stelvio.

Επιπλέον, λεπτομέρειες όπως οι καθρέπτες και η εμπρός γρίλια είναι από ανθρακόνημα, ενώ τα φώτα πορείας είναι τεχνολογίας LED.

Στο εσωτερικό των δύο μοντέλων με την έκδοση 100th Anniversary θα βρει κανείς χρυσές ραφές παντού και ένα ειδικό έμβλημα στο ταμπλό που σηματοδοτεί τη μοναδικότητα του οχήματος, ενώ το ανθρακόνημα δε λείπει, ιδίως από το τιμόνι, όπως και το Alcantara.

Η Giulia Quadrifoglio φέρει κινητήρα V6 2,9L με δύο turbo απόδοσης 510 PS, όπως και η Stelvio Quadrifoglio, αν κι εκεί υπάρχει κι η επιλεκτική τετρακίνηση, ενώ στο σεντάν μιλάμε για πισωκίνητο σύνολο.