Ξύπνησαν μνήμες Felicity Ace – Φωτιά σε πλοίο που μετέφερε 4.500 αυτοκίνητα


Το πλοίο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Ν. Κορέα και παρά τη μεγάλη ένταση της φωτιάς, κανένα κανένα από τα 21 μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκε. 

  • 7/2/2023

Πανικό προκάλεσε στην ασιατική αυτοκινητοβιομηχανία η είδηση ότι το οχηματαγωγό πλοίο AH SHIN με σημαία Παναμά έπιασε φωτιά την Παρασκευή 3/2 ενώ έπλεε κατά μήκος της νότιας κεντρικής ακτής του Βιετνάμ. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το πλοίο ήταν φορτωμένο με 4.530 αυτοκίνητα ενώ λίγη ώρα μετά το σήμα SOS ρυμουλκήθηκε ανοικτά της πόλης Vung Tau όπου και ξεκίνησε η κατάσβεση. 

Τα ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά από δύο ημέρες, ενώ συνέχιζαν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από τα αμπάρια.

Την ίδια στιγμή κανείς από τους 21 Ρώσους του πληρώματος δεν τραυματίστηκε. Μετά το τέλος της περιπέτειάς του οι ναυτικοί μοιράστηκαν φωτογραφίες από το εσωτερικό του πλοίου όπου εμφανίζονται αυτοκίνητα να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. 

Οι πληροφορίες λένε ότι τα μοντέλα είχαν κατασκευαστεί από την κινεζική εταιρεία Cherry χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί. 

Η φωτιά προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε τρία διαφορετικά επίπεδα. Οι ειδικοί θεωρούν αρκετά πιθανό το σενάριο που θέλει τη φωτιά να προκλήθηκε από σύστημα μπαταριών

Το ταξίδι του ξεκίνησε από την Ν. Κορέα και τελικός προορισμός ήταν η Σιγκαπούρη. Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1999, το μήκος του είναι 200 m, το πλάτος του 32 m και η εκμετάλλευσή του γινόταν από τη ναυτιλιακή DORIKO με έδρα την Κορέα.