Ακτοπλοϊκή εταιρεία «πετάει» εκτός πλοίων ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα


H φωτιά που ξέσπασε πριν από έναν χρόνο στο Felicity Ace και έστειλε στον βυθό σχεδόν 4.000 αυτοκίνητα, έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο... σκέφτονται οι πλοιοκτήτριες εταιρείες.

  • ΦΩΤΟ: Twitter/ Havila Kystruten
  • 24/1/2023

Η συσχέτιση των μεγάλων συστημάτων μπαταρίας με την πιθανότητα εκδήλωση φωτιάς, δεν είναι ένα ζήτημα που προέκυψε εσχάτως στην επικαιρότητα της αυτοκίνησης και έχουν δοθεί απαντήσεις επί του θέματος.

Ωστόσο το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως και με αυτή την αφορμή μια ακτοπλοϊκή εταιρεία από τη Νορβηγία πήρε την απόφαση να πετάξει εκτός των πλοίων της ηλεκτρικά, υβριδικά και υδρογονοκίνητα οχήματα. Πρόκειται για την Havila Kystruten και η απόφασή της αφορά αποκλειστικά στο δρομολόγιο που συνδέει τις πόλεις Bergen και Kirkenes.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Havila Kystruten ο λόγος που προχώρησε σε αυτό τον αποκλεισμό ήταν μια έκθεση που έλαβε από σύμβουλο ανάλυσης κινδύνων μέσα από την οποία προκύπτει το συμπέρασμα ότι θα ήταν προτιμότερο να προχωρήσει στον αποκλεισμό για λόγους ασφαλείας, που συνδέονται με την επάρκεια των συστημάτων πυρόσβεσης στα πλοία της.

Πλέον οι κάτοχοι των παραπάνω οχημάτων θα πρέπει να επιλέξουν την άλλη διαθέσιμη γραμμή με την οποία συνδέονται οι δύο πόλεις και η οποία εκτελείται από την εταιρεία Hurtigruten.

Πάντως τα ρεπορτάζ που έρχονται από τη σκανδιναβική χώρα αναφέρουν ότι η Havila Kystruten δεν θα δει μεγάλη μείωση των εσόδων της από αυτή την απόφαση αφού τα στοιχεία λένε ότι το μεγαλύτερο μέρος τους προέρχεται από τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων.

Την ίδια στιγμή η Νορβηγία είναι μία χώρα που έχει καλύψει πολλά βήματα στον δρόμο προς την «πράσινη μετάβαση», με περισσότερα από τα μισά οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους να είναι ηλεκτρικά ή υβριδικά.

Η αλήθεια είναι πάντως πως η φωτιά που ξέσπασε στο οχηματαγωγό Felicity Ace πριν από περίπου έναν χρόνο και έστειλε στον βυθό σχεδόν 4.000 αυτοκίνηταέχει αλλάξει τον τρόπο που... σκέφτονται οι πλοιoκτήτριες εταιρείες.