Οι πωλήσεις της Lada στην Ρωσία «καλπάζουν». Τον Φεβρουάριο του 2025 οι αντιπροσωπείες της πούλησαν 26.716 επιβατικά και ελαφριά επαγγελματικά οχήματα, επίδοση βελτιωμένη κατά 28,4% σε σχέση με τον πρώτο μήνα του έτους.
Το Granta κατέγραψε 9.602 πωλήσεις, αυξημένες κατά 15,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο. Πρόκειται για το μοντέλο που βρίσκεται στην γκάμα της Lada από το 2011 και από το 2018 και μετά, μετά την «ενοποίησή» του με το Kalina, διατίθεται σε διάφορους τύπους αμαξώματος: Sedan, liftback και cross, με στοιχεία crossover.
Η Lada ετοιμάζεται να το αναβαθμίσει - όπως συμβαίνει και με το Niva - και πρόσφατα ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο εθεάθη να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους. Πρόκειται για την έκδοση liftback, η οποία ωστόσο φαίνεται ότι αποκτά και στοιχεία από την crossover. Έτσι, οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές του kolesa.ru άρπαξαν την ευκαιρία για να παρουσιάσουν τη δική τους ερμηνεία για το πώς θα μοιάζει το μοντέλο παραγωγής.
Το πρώτο στοιχείο που αναγνωρίζει κανείς είναι η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, στα όρια των 20 cm. Τα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά υποδηλώνονται από το μαύρο κιτ αμαξώματος, με τις επικαλύψεις στους θόλους των τροχών, στα μαρσπιέ και στο κάτω μέρος των προφυλακτήρων.
Οι Ρώσοι σχεδιαστές τοποθέτησαν και μαύρα καπάκια στους καθρέφτες και αντίστοιχου χρώματος επενδύσεις σε διάφορα άλλα σημεία όπως πάνω από την πινακίδα κυκλοφορίας στο πίσω μέρος και στις χειρολαβές των θυρών. Επιπλέον, πιο «αγριεμένη» είναι και η σχεδίαση των τροχών.
Το υπάρχον liftback, όπως και το cross, διατίθεται με κινητήρες 1,6 L που αποδίδουν 90 PS και 106 PS και μένει να αποδειχθεί αν θα υπάρξει και σε αυτό το κομμάτι κάποιου είδους αναβάθμιση. Η παρουσίαση του νέου Lada Granta αναμένεται εντός του 2025.
Πηγή: kolesa.ru
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lada: Έρχεται ολοκαίνουριο B-SUV - Έτσι θα μοιάζει (photos)
Έτσι θα έμοιαζε το Lada Niva αν προχωρούσε η κατασκευή του στην πλατφόρμα τού Dacia Duster (photos)
Volkswagen Tera: Αυτό θα είναι το φθηνότερο SUV των Γερμανών (photos)