Lamborghini Aventador SVJ 63 Roadster: Όλα στα άκρα!


Μία πολύ ειδική έκδοση της Aventador παρουσιάστηκε στο Peeble Beach σε λίγα κομμάτια και με ότι πιο exclusive έχει να προσφέρει η Lamborghini.

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/8/2019

Η Lamborghini την περιγράφει ως την πιο ακραία εκδοχή της ανοιχτής Aventador και στην πραγματικότητα είναι μία προσπάθεια της εταιρίας να συντηρήσει το ενδιαφέρον γύρω από το μεγάλο της μοντέλο μέχρι να έρθει (όταν και εφόσον αποφασιστεί να υπάρξει) ο διάδοχός της.

Η συγκεκριμένη έκδοση είναι φτιαγμένη σε συνεργασία με το τμήμα Ad Personam το οποίο παρέχει όλες τις πιο απίθανες δυνατότητες εξατομίκευσης ανάλογα με τα γούστα του πελάτη.

Το 63 προκύπτει από την χρονιά έναρξης παραγωγής αυτοκινήτων από τον Ferruccio Lamborghini και όπως ανακοινώνει η εταιρία, αυτή η ανοιχτή Aventador θα κατασκευαστεί σε 63 κομμάτια τα οποία θα είναι αριθμημένα από το 1 έως το 63 (και όπως φαντάζεστε έχουν όλα ήδη πωληθεί).

Οι χρωματικοί συνδυασμοί σε αμάξωμα και σαλόνι δημιουργούν μία ιδιαίτερη αίσθηση γύρω από το αυτοκίνητο ενώ η χρήση carbon fiber σε πολλά σημεία εντός και εκτός προσθέτουν μία αγωνιστική αύρα σε όλο το πακέτο. Η ισχύς και εδώ είναι στα 770 άλογα με την ροπή στα 720 Nm με την επιτάχυνση του 0-100 km/h να γίνεται σε 2,9 δευτερόλεπτα, τα 200 km/h να έρχονται σε 8,8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 350 km/h.

Oι παραδόσεις των 63 αυτοκινήτων σε επιλεγμένους συλλέκτες σε όλο τον κόσμο θα ξεκινήσουν να γίνονται στις αρχές του 2020. Όσο για τον διάδοχο της Aventador πολλά ακούγονται, όμως τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο, ούτε καν η επιβίωση του V12 έστω και με κάποιας μορφής υποβοήθηση από ένα υβριδικό σύστημα.