Lamborghini Countach 25th Anniversary: Ο ταύρος που νίκησε τον χρόνο


Με μόλις 135 χιλιόμετρα στο οδόμετρό της, η επετειακή Lamborghini Countach σταμάτησε τον χρόνο στο μακρινό 1990.

  • 30/3/2020

Έχουν περάσει 30 χρόνια από την ημέρα που η μαύρη Lamborghini Countach βγήκε από τις πύλες του εργοστασίου στην Sant' Agata, κι όμως είναι σαν μην έχει παρέλθει ούτε μισή ώρα.

Και αυτό γιατί η 30χρονη Countach παρέμεινε «αποθηκευμένη» όλα αυτά τα χρόνια, «γράφοντας» στο οδόμετρό της μόλις 135 χιλιόμετρα.

Φυσικά δεν είναι μόνον ο εξωπραγματικό μικρός αριθμός χιλιομέτρων που την καθιστά μοναδική στο είδος αλλά και η κατάσταση… βιτρίνας στην οποία βρίσκεται.

Το «old new stock» αποκτά μια άλλη διάσταση με τη συγκεκριμένη Countach, η οποία θεωρείται από τους «ειδικούς» ως η τελευταία πραγματική Lamborghini.

To καλύτερο, όμως, σας το αφήσαμε για το τέλος, καθώς η μαύρη καλλονή η οποία πωλείται στο Mόντρεαλ του Καναδά έναντι 500.000 ευρώ (τιμή κατά προσέγγιση) είναι επετειακή, ενισχύοντας τις ούτως ή άλλως εξεζητημένες προδιαγραφές της με εντυπωσιακά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε ότι η Lamborghini Countach 5000 QV στην οποία βασίστηκε η έκδοση 25th Anniversary Edition φιλοξενούσε έναν δωδεκακύλινδρο κινητήρα 5,2 λίτρων, ο οποίος απέδιδε 455 ίππους και 5.200 Nm ροπής.

Επετειακή ή όχι, πάντως, η συγκεκριμένη Lamborghini Countach είναι πιθανότατα το καλύτερα διατηρημένο δείγμα του είδους της, το οποίο μάλιστα μπορεί να αποκτήσει κανείς καταβάλλοντας το ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ.  

Διαβάστε ακόμα:

Αυτή η BMW έζησε μια ολόκληρη ζωή μέσα σε μια… φούσκα