Lamborghini Monterossa: H πιο «extreme» Gallardo στον πλανήτη με 800PS (video)


Φορέστε το κράνος σας και κάντε μία -νοητή πάντα- βόλτα με τη νέα πρόταση της DRVN Concpets που «παντρεύει» τη φιλοσοφία των superbikes με αυτή των supercars.

  • 24/1/2022

Όσοι βρίσκονται σε δίλημμα σχετικά με την επιλογή ενός superbike ή ενός supercar, η αμερικανική εταιρεία DRVN Concepts έρχεται για να τους δώσει τη λύση παρουσιάζοντας ένα μοντέλο που συνδυάζει τη φιλοσοφία και των δύο. Ο λόγος για την Lamborghini Monterossa η οποία δανείστηκε το σώμα μίας Gallardo δεύτερης γενιάς και τον V10 κινητήρα των 5.2 λίτρων, ενώ την ίδια στιγμή ξεφορτώθηκε όλα τα... περιττά κομμάτια, όπως το παρμπρίζ, την οροφή και το πίσω μέρος της.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το νέο δημιούργημα να θυμίζει έντονα superbike τόσο με την ανοιχτή θέα του κινητήρα όσο και με την απουσία κάθε αεροδυναμικής προστασίας των επιβατών. Οι νέοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν την Monterossa με δύο σεταρίσματα κινητήρων: ένα ήπιο το οποίο θα αποδίδει τους στάνταρ 560 PS και ένα πιο "άγριο" που θα απογειώνει τη δύναμη στους 800 PS!

Την ίδια στιγμή χάρη στην χρήση carbon το ιταλικό supercar έχει ελαφρύνει κατά 270 κιλά σε σχέση με την Gallardo που σημαίνει πως για κάθε έναν από τους 800 PS αντιστοιχεί 1.7 κιλά του συνολικού βάρους! Προκειμένου να γίνει καλύτερα αντιληπτή η παραπάνω δύναμη σκεφτείτε ότι η Lamborghini Huracan STO έχει αναλογία 2.6 κιλά/ PS. Παράλληλα, με το νέο σχεδιασμό έχει επιτευχθεί μία ιδανική κατανομή βάρους που αντιστοιχεί στο 47% στο μπροστά μέρος και στο 53% στο πίσω, φτάνοντας πολύ κοντά στο ιδανικό 50/50.

H DRVN Concpets δεν προχώρησε σε καμία ανακοίνωση σχετικά με την τιμή του νέου εντυπωσιακού μοντέλου ενώ έκανε γνωστό ότι θα κατασκευαστούν συνολικά 15 μονάδες εκ των οποίων οι περισσότερες έχουν ήδη «καπαρωθεί» με παραγγελία από τους νέους αγοραστές.