Lamborghini Revuelto: Ο test driver των Ιταλών οδηγεί το υβριδικό «τέρας» όπως του αρμόζει (video)


Πίσω από το τιμόνι της πρώτης PHEV Lambo έκατσε ο Andrea Caldarelli για να «τιθασεύσει» τους 1.050 PS στην πίστα της Vallelunga.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 29/9/2023

Η Lamborghini τράβηξε το κάλυμμα της Revuelto τον περασμένο Μάρτιο, μπαίνοντας σε μια νέα εποχή που χαρακτηρίζεται -και- από τον ηλεκτρισμό. Όντας το πρώτο και μοναδικό προς το παρόν υβριδικό μοντέλο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα το οποίο φαίνεται να έχει καρποφορήσει, αφού η Revuelto είναι ήδη εκτός αποθέματος για τα επόμενα δύο χρόνια.

Τώρα, η εταιρεία από την Sant'Agata Bolognese ταξίδεψε 375 km νότια από τις κεντρικές της εγκαταστάσεις, φτάνοντας με την Revuelto στην πίστα της Vallelunga. Εκεί βρέθηκε κι ο οδηγός της αγωνιστικής της ομάδας Squadra Corse, Andrea Caldarelli, ο οποίος κάθισε πίσω από το τιμόνι του «πυραύλου» των 1.015 PS, κάνοντας δοκιμές στην πίστα των 4,085 km.

Ο ίδιος είχε πολλά να πει για το νέο μοντέλο των Ιταλών, με τους οποίους θα συνεργαστεί το 2024 συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar, οδηγώντας τη νέα Lamborghini SC63.

Ο Caldarelli είπε: «Η Revuelto είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό supercar, που έχει τη δυνατότητα να συνδυάζει την ασυνήθιστα εξωπραγματική ισχύ με την εξαιρετική οδηγησιμότητα στην πίστα. Η συμβολή της ενεργής αεροδυναμικής στις στροφές είναι πολύ σημαντική, και το αυτοκίνητο παράγει εντυπωσιακά επίπεδα κάθετης δύναμης.

«Επιπροσθέτως, το νέο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη κάνει εφικτή τη εμπλοκή των σχέσεων με απίστευτη ταχύτητα, ενώ ταυτόχρονα, η αντίδραση της ίδιας της Revuelto είναι εξαιρετικά ομαλή και κάνει το όχημα πολύ εύκολο στον χειρισμό και την οδήγηση.»

Φυσικά, με δεδομένη την τεράστια επιτυχία που έχει κάνει ήδη η Revuelto, είναι σχεδόν αυτονόητο ότι η Lamborghini θα αποκαλύψει επιπλέον ειδικές εκδόσεις του μοντέλου, όπως άλλωστε συνηθίζει να κάνει με άλλα της προϊόντα (βλ. Aventador).

Δείτε το συναρπαστικό video: