Lamborghini Veneno Roadster: 9 μονάδες... 9 εκατ. ευρώ (photos)


Η δεύτερη εκ των μόλις εννιά Lamborghini Veneno Roadster που κατασκευάστηκαν παγκοσμίως, μπορεί να γίνει δική σας, όμως η τιμή της... δεν είναι για όλους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: JAMES EDITION
  • 25/12/2022

Η Lamborghini Veneno Roadster αποτελεί μία από τις πιο σπάνιες και πανάκριβες δημιουργίες της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Τώρα, μία από τις 9 μονάδες του αριστουργήματος της εταιρείας από τη Sant' Agata βρίσκεται προς πώληση στο Ντουμπάι, και μπορεί να γίνει δική σας με μόλις... 9 εκατομμύρια ευρώ.

Για την ακρίβεια, το hypercar της Lamborghini είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας αγοραπωλησιών James Edition, και κοστίζει 8.994.824 ευρώ, μία τιμή που έχει αυξηθεί κατά πάνω από 5 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αρχική του, η οποία ανερχόταν στα 3,3 εκατ. ευρώ. Το κοντέρ της έχει καταγράψει μόλις 3.500 km, κάνοντάς την ένα εξαιρετικό εύρημα, για πάνω από έναν λόγους.

Καθεμιά από τις 9 Veneno Roadster είναι μοναδική, και φέρει διαφορετική εμφάνιση από τις υπόλοιπες. Η συγκεκριμένη είναι η δεύτερη που εξήλθε από το εργοστάσιο των Ιταλών, κάτι που φαίνεται και στην ειδική επιγραφή αρίθμησης.

Το μοντέλο έχει βασιστεί στο αμάξωμα, κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, της Lamborghini Aventador, και κατασκευαζόταν από το 2013 έως και το 2014. Το μαύρο κυριαρχεί στο εξωτερικό, ενώ το πράσινο χρώμα έχει χρησιμοποιηθεί για τις λεπτομέρειες και το εσωτερικό της καμπίνας, για τα δερμάτινα καθίσματα που φέρει.

Κάτω από το κάλυμμα, «κρύβεται» ένας κινητήρας V12, που παράγει ισχύ 750 PS, η οποία διοχετεύεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

Η Veneno θα γίνει μέρος της συλλογής ενός αρκετά τυχερού αγοραστή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς πωλείται στο Ντουμπάι. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σπάνιο όχημα, που κάθε συλλέκτης θα ήθελε να έχει στην κατοχή του. Το μοντέλο σίγουρα δεν είναι για όλους, κρίνοντας από το κόστος του, όμως συνεχίζει να αποτελεί ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό όχημα.