Lamborghini: Υπόσχεται τα EV της να είναι πανίσχυρα, αλλά και διασκεδαστικά στην οδήγηση


Ο CEO της Lamborghini, Stephen Winkelmann, έδωσε μία υπόσχεση για το αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον της μάρκας.

  • ΦΩΤΟ: Lamborghini
  • 9/2/2024

Η Lamborghini μπαίνει στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων, ακολουθώντας τις προσταγές της εποχής, κάνοντας την αρχή με έναν GT crossover, προτού περάσει στα EV supercars.

Η μετάβαση θα αρχίσει το 2028, με την έκδοση παραγωγής του Lanzador.

Ο CEO Stephen Winkelmann, μιλώντας στο βρετανικό Autocar, αποκάλυψε πως για την εταιρεία η απόδοση είναι ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της, χωρίς όμως να παραμελεί την οδηγικήσυμπεριφορά και τη διασκέδαση πίσω από το τιμόνι:

«Οι αριθμοί είναι σημαντικοί. Για την ισχύ, μιλάμε για τουλάχιστον ένα mW [1370 PS]. Αυτό είναι σίγουρο. Αυτός είναι ένας από τους πυλώνες μέτρησης για την απόδοση του αύριο όταν πρόκειται για πλήρως ηλεκτρικά οχήματα. Ωστόσο, πολύ πιο σημαντικό από αυτά τα στοιχεία για τη Lamborghini είναι το πώς νιώθεις μέσα στο αυτοκίνητο.

«Η απόδοση χωρίζεται σε δύο μέρη», συνέχισε ο Winkelmann. «Ένα μέρος είναι η επιτάχυνση, η τελική ταχύτητα, ο χρόνος σε έναν γύρο και η συμπεριφορά πέδησης, αλλά αυτό πρέπει να μεταφραστεί στη συναισθηματική πλευρά και κάθε πελάτης που οδηγεί μια Lamborghini αναγνωρίζει ότι υπάρχει αυτό το συναισθηματικό μέρος μιας Lamborghini – και αυτό πρέπει να μεταφραστεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.»

Πηγή: Autocar

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Lamborghini: Πότε έρχονται η νέα Urus και ο διάδοχος της Huracan

Lamborghini Sian Roadster: Συλλεκτική, πανέμορφη και... για γερά πορτοφόλια (photos)

Lamborghini: Αποχαιρετισμός στα Απέννινα Όρη για τον V10 της Huracan (video-photos)