Lamborghini Sian Roadster: Συλλεκτική, πανέμορφη και... για γερά πορτοφόλια (photos)


H συγκεκριμένη Lamborghini Sian Roadster εντυπωσιάζει από κάθε άποψη και είναι μία από τις μόλις 19 μονάδες που κατασκευάστηκαν.

  • ΦΩΤΟ: F1RST MOTORS
  • 28/1/2024

Η Lamborghini είναι σίγουρα μία εταιρεία που ξέρει να δημιουργεί μοντέλα περιορισμένης έκδοσης. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά που έχει κατασκευάσει την τελευταία δεκαετία είναι η Sian Roadster και ανήκει στη λίστα με τα πιο σπάνια οχήματα που έχουν βγει από το εργοστάσιο της εταιρείας από τη Sant'Agata Bolognese.

Είναι βασισμένη στην Aventador και λανσαρίστηκε λίγο καιρό μετά τη «συμβατική» Sian με τη σκληρή οροφή. Μόλις 19 μονάδες κατασκευάστηκαν παγκοσμίως, κάνοντάς την ένα εξαιρετικά σπάνιο απόκτημα που κάθε συλλέκτης θα ήθελε να προσθέσει στη συλλογή του.

Μία εξ αυτών είναι διαθέσιμη μέσω της αντιπροσωπείας F1rst Motors στο Ντουμπάι, με τους Άραβες να ζητούν 16,99 εκατ. AED (United Arab Emirates Dirham), δηλαδή περίπου 4,26 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την αγγελία, το παράδειγμα του 2021 δεν έχει διανύσει ούτε 1 km στην «καριέρα» του, με τον χιλιομετρητή να δείχνει 0.

Είναι βαμμένη σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα Nero Aldebaran, ενώ έχουν προστεθεί χρυσές λεπτομέρειες στις ζάντες, τα σήματα και το κάλυμμα του ντεπόζιτου. Υπάρχουν και πολλά στοιχεία από ανθρακόνημα, που προσφέρουν μια ακόμα πιο σπορ κι αγριεμένη εμφάνιση.

Όσο για το εσωτερικό, αρκετές χρυσές λεπτομέρειες έχουν προστεθεί κι εκεί, όπως για παράδειγμα στα καθίσματα, τα πάνελ των θυρών, την κεντρική κονσόλα και το ταμπλό. Ο αρχικός ιδιοκτήτης είχε επιλέξει και χρυσές ραφές στα υφάσματα.

Στην «καρδιά» της κρύβεται ένας ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας χωρητικότητας 6,5 L, που συνοδεύεται από έναν ηλεκτροκινητήρα, με αποτέλεσμα να προκύπτει ισχύς 819 PS από το ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και οδηγείται, και τρώγεται: Αυτή η Lamborghini Sian είναι κέικ (photos)

Η Lamborghini Sian FKP 37 σε 1:1 κλίμακα από τη LEGO

Lamborghini Sian FKP 37 819 PS 2021 [Test Drive]