Lamborghini: Πότε έρχονται η νέα Urus και ο διάδοχος της Huracan


Η Lamborghini πατάει τέρμα γκάζι και ετοιμάζεται να ανανεώσει την γκάμα της. Δείτε αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 31/1/2024

Παραδοσιακά, αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Lamborghini, η Ferrari κι η Maserati είναι γνωστές για τους πανίσχυρους, θορυβώδεις και μεγάλους σε χωρητικότητα κινητήρες, κατασκευάζοντας μερικά από τα ταχύτερα και πιο εντυπωσιακά supercars και hypercars που λατρεύει κάθε petrolhead. Και όμως, ακόμη και οι συγκεκριμένοι κατασκευαστές ετοιμάζονται, σταδιακά έστω, να περάσουν στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Η Lamborghini ανακοίνωσε τα πλάνα της για το υπόλοιπο της τρέχουσας δεκαετίας, επιβεβαιώνοντας ποια είναι τα επόμενα μερικώς ή ολοκληρωτικά εξηλεκτρισμένα προϊόντα της, όπως και τις ημερομηνίες κυκλοφορίας τους. Η πορεία της εταιρείας προς την ηλεκτροκίνηση ξεκίνησε το περασμένο έτος, όταν παρουσίασε το πρώτο HPEV (High Performance Electrified Vehicle) μοντέλο στην ιστορία της, την πανίσχυρη Revuelto.

Την ίδια χρονιά, τράβηξε το κάλυμμα και από την Lanzador, η οποία θα αποτελέσει προάγγελος του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού εγχειρήματος των Ιταλών, το οποίο, σύμφωνα με τους ίδιους, θα καταφτάσει το 2028.

Ωστόσο, πριν από αυτό, έχει σειρά η υβριδική έκδοση της Urus, η οποία έχει ήδη κάνει αρκετές φορές την εμφάνισή της μπροστά στους φακούς των κατασκόπων φωτογράφων και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα πριν τα τέλη του 2024. Το ίδιο ισχύει και για τον αντικαταστάτη της Huracan, δηλαδή το δεύτερο HPEV της εταιρείας, όπως το ονομάζει.

Έχοντας ήδη αναφέρει την έκδοση παραγωγής της Lanzador, ο επόμενος χρονικός «σταθμός» είναι το 2029, όποτε η Lamborghini θα παρουσιάσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό Super SUV. Με δεδομένο ότι αυτή είναι η περιγραφή της εταιρείας για Urus, δεν αποκλείεται το προαναφερθέν μοντέλο να είναι η ηλεκτρική έκδοσή της, όμως αυτό μένει να επιβεβαιωθεί από τους ίδιους τους Ιταλούς.

Αυτή η στρατηγική έρχεται μετά από αρκετές χρονιές σημαντικών οικονομικών ρεκόρ για την αυτοκινητοβιομηχανία. Ενδεικτικά, η Lamborghini Revuelto έχει ήδη βγει εκτός αποθέματος για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το 2023, οι Ιταλοί όχι μόνο κατάφεραν να αυξήσουν τις πωλήσεις και τα κέρδη τους, σε μία εποχή που η παγκόσμια σκηνή της αυτοκίνησης ταλανίζεται από πολιτικοοικονομικές αστάθειες και προβλήματα στην παραγωγή, αλλά κατέγραψαν ρεκόρ πωλήσεων, ξεπερνώντας τις 10.000 παραδόσεις, ένας στόχος που από το πρώτο εξάμηνο του έτους φαινόταν περισσότερο από εφικτός. Η εταιρεία από την Sant'Agata Bolognese ζει «χρυσές» εποχές και δεν το κρύβει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Lamborghini: Αποχαιρετισμός στα Απέννινα Όρη για τον V10 της Huracan (video-photos)

Η Lamborghini φέρνει την τηλεμετρία στα sports cars για τη μέγιστη απόλαυση οδήγησης (video-photos)

Αυτή η Lamborghini Revuelto είναι ένα έργο τέχνης πάνω σε ρόδες (photos)