Lancia: Δείτε το ντοκιμαντέρ για τα 117 χρόνια από τη ίδρυσή της (video)


Σαν σήμερα, το 1906, στο Τορίνο της Ιταλίας, γεννήθηκε η θρυλική Lancia που άφησε το στίγμα της στην ιστορία της αυτοκίνησης και πλέον ετοιμάζεται για ένα δυναμικό comeback. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Stellantis Media
  • 27/11/2023

Η Lancia ιδρύθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1906, στο Τορίνο της Ιταλίας από τον Vincenzo Lancia και σήμερα «σβήνει» 117 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων της. Οι Ιταλοί είναι έτοιμοι για την αναγέννηση της εμβληματικής αυτοκινητοβιομηχανίας, κάνοντας το επόμενο βήμα προς τον εξηλεκτρισμό κι ανανεώνοντας την γκάμα τους παγκοσμίως.

Μάλιστα, πριν από λίγες ώρες και με την αφορμή της επετείου αποκάλυψε την πρώτη φωτογραφία  από το νέο αυτοκίνητο πόλης που ετοιμάζουν.  Πριν από αυτό, όμως, η Lancia παρουσίασε μια σειρά-ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων, ονόματι 'Lancia: La storia di una rinascita' (μτφρ.: Lancia: Η ιστορία μιας αναγέννησης), στην οποία θα εξιστορεί το ταξίδι της φίρμας από την αρχή της μέχρι σήμερα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο διευθύνων σύμβουλος Luca Napolitano, ο οποίος είναι ο αφηγητής της σειράς. Κάθε επεισόδιο θα φιλοξενεί έναν διαφορετικό καλεσμένο και θα εστιάζει σε μια διαφορετική εποχή ή πτυχή της εταιρείας.

Στο πρώτο επεισόδιο ο Napolitano υποδέχεται τον Roberto Giolito, επικεφαλής του τμήματος κληρονομιάς της αυτοκινητοβιομηχανίας. Λαμβάνει χώρα στη γενέτειρά της, το Τορίνο, με τον Giolito να μιλά για τη σημαντικότητα της ιστορικής κληρονομιάς της Lancia, ως αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της.

Στο δεύτερο επεισόδιο, το οποίο γυρίστηκε στο Centro Stile, τονίζεται η κεντρική θέση της τεχνολογίας και της βιωσιμότητας, των δύο πυλώνων που καθοδηγούν τη διαδικασία ηλεκτροκίνησης της μάρκας, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο «Dare Forward 2030».

Στο τρίτο και τελευταίο επεισόδιο ο Luca Napolitano παρουσιάζει ένα εικονικό ταξίδι στα εμβληματικά μοντέλα της Lancia, που έχουν εμπνεύσει τη νέα σχεδιαστική γραμμή της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το επίσημο trailer για το ντοκιμαντέρ της Brawn GP - Πότε κυκλοφορεί (video)

Ετοιμάζεται ντοκιμαντέρ για τη Mercedes-AMG One - Δείτε το τρέιλερ (video)