Lancia EVO37: Ξυπνάει μνήμες από το παρελθόν


Ένα από τα πιο σπάνια και εντυπωσιακά αγωνιστικά αυτοκίνητα της Lancia αναβιώνει η Kimera. «Κεντρομήχανο», διαθέσιμο σε μόλις 37 αντίτυπα, έναντι €480.000 ευρώ έκαστο, θα παρουσιαστεί στο Goodwood Festival of Speed.

  • 23/5/2021

Η Lancia 037 κατασκευάστηκε ως το υπερόπλο των Ιταλών για το motorsport, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA για το Group B το 1980. Ωστόσο, λόγω διαφόρων εγκρίσεων που απαιτούνταν εκείνη την περίοδο λίγα κομμάτια  037 Stradale κατασκευάστηκαν και ακόμα λιγότερα κυκλοφορούν στις μέρες μας. Τώρα, η Kimera Automobili επιχειρεί να αναβιώσει την 037 Stradale με τη νεότευκτη EVO37, που επαναφέρει τον ιταλικό θρύλο στο προσκήνιο.

Με την πρώτη ματιά γίνεται αντιληπτό πώς ο σχεδιασμός της παραμένει πιστός στην πρωτότυπη Lancia 037. Οι γραμμές και το σχήμα, συνολικά, του αμαξώματος είναι πανομοιότυπα, ενώ η μόνη αλλαγή εντοπίζεται στους LED προβολείς. Το αμάξωμά της είναι λίγο μεγαλύτερο σε μήκος από την 037 Stradale και είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα σε αντίθεση με το fiberglass της Lancia 037.

Η νέα EVO37 αισθητικά είναι ένα πιστό αντίγραφο του προκατόχου, ακόμη και η πίσω αεροτομή, ενώ το ίδιο ισχύει και με τον κινητήρα.

Είναι  τοποθετημένος στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου στην πλάτη των καθισμάτων του οδηγού και του συνοδηγού και πρόκειται για το σύνολο των 2,1 λίτρων της Italtecnica, ο οποίος ανακατασκευάστηκε και επανασχεδιάστηκε υπό την επιτήρηση του μηχανικού της Lancia, Claudio Lombardi. Είναι υπερτροφοδοτούμενος και έχει απόδοση 505 ίππους και 550 Nm ροπής.

Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς από ένα συμβατικό κιβώτιο ταχυτήτων, η ανάρτηση εξελιγμένη από την Οhlins και τα φρένα του είναι κατασκευασμένα από την Brembo.

Μόνο 37 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν με τιμή 480.000 ευρώ, έκαστο, και θα αποκαλυφθούν στο επερχόμενο Goodwood Festival of Speed με τις παραγγελίες να ξεκινούν τον προσεχή Σεπτέμβριο.