Λεωφόρος Κηφισού: Σε πόση ώρα απομακρύνεται ένα ακινητοποιημένο όχημα


Η συνηθέστερη αιτία καθυστερήσεων στη Λεωφόρο Κηφισού είναι τα ακινητοποιημένα οχήματα είτε από μηχανική βλάβη είτε ως αποτέλεσμα σύγκρουσης, τα οποία καθυστερούν να απομακρυνθούν.

  • ΦΩΤΟ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • 20/2/2023

Ο χρόνος που απαιτείται για την απομάκρυνση ακινητοποιημένου αυτοκινήτου από τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης της Λεωφόρου Κηφισού αποτέλεσε το αντικείμενο σχετικής άσκησης που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με την Τροχαία.

Το σενάριο της άσκησης ετοιμότητας προέβλεπε ένα όχημα με πρόβλημα στον κινητήρα, το οποίο είχε προκαλέσει και εκτεταμένη διαρροή ορυκτέλαιου στο οδόστρωμα, να βρίσκεται σταθμευμένο στην ΛΕΑ, όπου από εκεί τα οχήματα της Περιφέρειας θα το απομάκρυναν όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Αρχικά το πρώτο όχημα της Περιφέρειας στάθμευσε στη ΛΕΑ, πίσω από το επιβατικό αυτοκίνητο, προκειμένου να ενημερώνει τους διερχόμενους οδηγούς για το συμβάν.

Ένα δεύτερο στάθμευσε δίπλα του για να παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα ήρθε το γερανοφόρο όχημα μαζί με άλλα δύο. Το ένα εξ’ αυτών μετέφερε υλικά για αποκατάσταση ζημιών που μπορεί να είχαν προκληθεί στο δρόμο, ενώ το άλλο καθάρισε το οδόστρωμα από όσα λάδια και υλικά είχαν πέσει.

Η διαδικασία διήρκησε λιγότερα από 10 λεπτά. Το ακινητοποιημένο όχημα φορτώθηκε στη νταλίκα και μεταφέρθηκε με ασφάλεια εκτός της λεωφόρου, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των υπόλοιπων οχημάτων να αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας και από τα οχήματα κλειστού τύπου που η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει στη Λ. Κηφισού, η συνηθέστερη αιτία καθυστερήσεων είναι τα ακινητοποιημένα οχήματα είτε από μηχανική βλάβη είτε ως αποτέλεσμα σύγκρουσης, τα οποία καθυστερούν να απομακρυνθούν.

«Οι επιχειρησιακές ασκήσεις μειώνουν το χρόνο απόκρισης και αυξάνουν την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού. Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και την απαραίτητη τεχνογνωσία έχουμε δημιουργήσει έναν άρτια οργανωμένο μηχανισμό που λειτουργεί υπέρ της βελτίωσης της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Αττικής», τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Και πρόσθεσε: «Ειδικά για την Λεωφόρο Κηφισού, η ενεργοποίηση των οχημάτων τύπου βαν, η ειδική πλατφόρμα για την απομάκρυνση των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων, το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας, ο τηλεφωνικός αριθμός 1544, σε συνεργασία με τα συνεργεία αποκατάστασης βλαβών οδικού δικτύου της διεύθυνσης διαχείρισης μητροπολιτικών υποδομών της Περιφέρειας Αττικής συνεπικουρούν το έργο της Τροχαίας και συμβάλουν έμπρακτα στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, σε μια από τις κεντρικότερες αρτηρίες ολόκληρης της Αττικής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μηχανισμός οδικής ασφάλειας στην Λ. Κηφισού έχει ενισχυθεί εδώ και 2 χρόνια, με την κυκλοφορία 2 οχημάτων κλειστού τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς επίσης και την παρουσία ειδικής πλατφόρμας με γερανό για την απομάκρυνση οχημάτων κατά τις ώρες αιχμής.

Τα οχήματα αυτά έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 1.300 επεμβάσεις για διαφορετικές αιτίες (συγκρούσεις, μηχανικές βλάβες, ακινητοποίηση λόγω έλλειψης καυσίμου), συνδράμοντας με αποφασιστικό τρόπο τους οδηγούς και την Τροχαία και -κυρίως- πραγματοποιώντας άμεσα την απαιτούμενη σήμανση ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω ατυχήματα. Επιπρόσθετα με το γερανό και την πλατφόρμα οδικής βοήθειας γίνεται άμεσα η απομάκρυνση των οχημάτων που δημιουργούν καθυστερήσεις από την ωφέλιμη διατομή του οδοστρώματος και τα οχήματα οδηγούνται -παρουσία της Τροχαίας- στη ΛΕΑ ή στην πλησιέστερη έξοδο.

Καταλυτική είναι επίσης η συνδρομή των συνεργείων άμεσης επέμβασης και αποκατάστασης βλαβών της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία είναι σε επιφυλακή όλο το εικοσιτετράωρο και συντονίζονται από το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας συνεπικουρούμενα και από ειδικά μηχανήματα έργου όπως μηχανικά σάρωθρα και φορτωτές.