LIVE: To Citroen Ami One είναι το anti-Smart των Γάλλων! (VIDEO)


Ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο μήκους μόλις 2,5 μέτρων για την εύκολη κίνηση στην πόλη και με αυτονομία 100 km είναι το Ami One που οδηγείται χωρίς δίπλωμα!

  • 5/3/2019

Η κίνηση στις σύγχρονες πόλεις είναι ένα στοίχημα για την αυτοκινητοβιομηχανία, με τη Citroen να κάνει ήδη τις μελέτες της και να προτείνει έξυπνες λύσεις.

Το Ami One Concept που παρουσίασε στη Γενεύη, είναι ένα πολλά υποσχόμενο αυτοκίνητο πόλης καθώς είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει ευελιξία, αλλά και πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση. Αυτό που ξεχωρίζει το Ami One είναι πως το πλάτος του δεν ξεπερνά τα 1,5 m και υπάγεται στις προδιαγραφές των μικρών τετράτροχων χαμηλής ισχύος έτσι ώστε στις περισσότερες χώρες να μην είναι απαραίτητη η άδεια οδήγησης για την χρήση του. Το μήκος του φτάνει τα 2,5 m και φυσικά είναι διθέσιο, οπότε μπορείτε να υποθέσετε πως από πλευράς μεγέθους έχουμε να κάνουμε με κάτι αντίστοιχο όπως στα smart πρώτης γενιάς.

Tα φώτα ημέρας και τα φλάς προσφέρουν ένα μοντέρνο και νενανικό τόνο, όπως και η πορτοκαλί βαφή του αμαξώματος και το 2D λογότυπο στο κέντρο της μάσκας από μαύρη λάκα. Ακόμη ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Ami One Concept τα τοποθετημένα φώτα του στις τέσσερεις γωνίες του αμαξώματος. 

Το Ami One είναι πλήρως ηλεκτρικό και μπορεί να αναπτύξει την μέγιστη ταχύτητα των 45 km/h. Η αυτονομία του φτάνει τα 100 km, οι μπαταρίες βρίσκονται στο πάτωμα και μια πλήρη φόρτιση σε δημόσιο σταθμό ή σε Wallbox δεν ξεπερνά τις 2 h. Το απόβαρο δεν ξεπερνά τα 425 kg.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει εσωτερικό με τις ψηφιακές ενδείξεις και το κάθισμα του συνοδηγού πιο πίσω. Ενδιαφέρον έχει και η εναλλαγή των πάνελς ή των προσθαφαιρούμενων προστατευτικών στους τροχούς, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο. Οι πόρτες ανοίγουν και προς την αντίθετη κατεύθυνση για πιο εύκολη αποβίβαση (ή επιβίβαση αν προτιμάτε). Το Ami One προορίζεται για carsharing ή leasing που ανεβαίνει συνεχώς στην Ευρώπη.