Lucid Air: Η Porsche 918 δεν είναι αρκετή!


Εάν έχουν ένα καλό τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (πολλά έχουν αλλά αν πρέπει να ξεχωρίσουμε ένα) αυτό είναι η επιτάχυνση από στάση. Και η Lucid ετοιμάζεται να σπάσει για μία ακόμη φορά το ρεκόρ.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 22/9/2020

Τα τελευταία χρόνια το YouTube έχει γεμίσει με βίντεο όπου Tesla Model S ταπεινώνουν στο 400άρι υπεραυτοκίνητα της Ferrari, της Lamborghini και ό,τι άλλο βρεθεί στο διάβα τους. Μέχρι που πριν λίγο διάστημα στάθηκε απέναντι ένα νέο ηλεκτρικό όχημα από τη Lucid και το χαμόγελο έσβησε απότομα από τα χείλη τους.

Ο νέος βασιλιάς στις επιταχύνεις από στάση είναι το Air, ένα μοντέλο από την εταιρία που είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τους συσσωρευτές και τα ηλεκτρικά κυκλώματα στη Formula E! Στη Dream Edition αυτό κατάφερε να κάνει χρόνο 9,9 δευτερόλεπτα στο τέταρτο του μιλίου, αφήνοντας τους πάντες με το στόμα ανοικτό. Μόνο που ακόμα δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα.

Με μία ανάρτηση στο Instagram, η Lucid αναρωτιέται «τι είναι πιο γρήγορο από το γρήγορο»; Πρόκειται για ένα βίντεο μερικών δευτερολέπτων, με πολύ γρήγορες εναλλαγές πλάνων που όμως έχουν και ένα χρονόμετρο που σβήνει κάπου στο 9,7! Με αυτό είναι αρκετά πιθανό να δίνει μία πρώτη γεύση του Performance Edition, το οποίο δεν θα φέρει δύο κινητήρες 1.080 ίππων, όπως η έκδοση που ήδη γνωρίζουμε αλλά τρείς, με συνολική ισχύ 1.300 ίππων!

Ενδεικτικά, η Porsche 918, ένα από τα κορυφαία υπεραυτοκίνητα της περασμένης δεκαετίας -με υβριδική τεχνολογία- κατάφερνε να ολοκληρώσει το «quarter-mile» σε 9,81 sec. Στις 24 Σεπτεμβρίου η Lucid θα μας αποκαλύψει το δικό της νούμερο που θα είναι καλύτερο. Κατά πόσο δεν γνωρίζουμε, σύντομα όμως θα επανέλθουμε…