Lucid Air: Πόσο κοστίζει το Tesla killer των 1.080 ίππων;


Λίγες ώρες πριν από την επίσημη πρεμιέρα του Lucid Air, πληροφορίες σχετικές με την τιμή και τις προδιαγραφές του δημιουργούν πονοκέφαλο στην Tesla και τον Elon Musk.

  • 9/9/2020

Σε λίγες ώρες από τώρα η πρωτοκαθεδρία της Tesla στην κατηγορία  των ηλεκτρικών οχημάτων θα αποτελεί παρελθόν. To Lucid Air, το αυτοκίνητο που μοιάζει ικανό να ανατρέψει τα φιλόδοξα σχέδια του Elon Musk πρόκειται πολύ σύντομα να αποκαλυφθεί βάζοντας τέλος στη φημολογία που έχει αναπτυχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα γύρω από το όνομά του. 

Μετά, λοιπόν, και τη συντριβή του Tesla Model S, το Lucid Air επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας μετά και τη διαρροή των τιμών του.

Σύμφωνα με το Bloomberg το αέρινο sedan με τη φουτουριστική σχεδίαση, τις εντυπωσιακές επιδόσεις και την αυτονομία των 832 χιλιομέτρων θα ξεκινά κάτω από το ψυχολογικό όριο των 80.000 δολαρίων.

Αυτή βέβαια θα είναι η τιμή της βασικής έκδοσής, μιας και η κορυφαία θα κοστίζει κάτι  παραπάνω από τα διπλά, φτάνοντας τα 169.000 δολάρια.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, το Lucid Air θα είναι μεν ικανότερο από το Model S αλλά και σημαντικά ακριβότερο, καθώς η κορυφαία εκδοχή του Tesla «τερματίζει» στα 100.000 δολάρια.

Τέλος, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το Tesla Model S μετρά σχεδόν δέκα χρόνια στην αμερικανική και παρά τις αναβαθμίσεις που έχει δεχθεί, αρχίζει να δείχνει την ηλικία του τόσο σε σχεδιαστικό όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο.

Περισσότερα στοιχεία για το Lucid Air πρόκειται να γνωρίζουμε τις επόμενες ώρες μετά και την επίσημη πρεμιέρα του στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.