Mansory Stallone GTS, ένα κτήνος βασισμένο στη Ferrari 812 GTS! (βίντεο)


Εάν αναρωτιέστε πόσο πιο κτήνος θα μπορούσε να γίνει μία Ferrari 812 GTS, την απάντηση έρχεται να δώσει η Mansory με τη νέα της δημιουργία, την οποία εύστοχα ονομάζει Stallone GTS.

  • 5/3/2021

Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο, στην προκειμένη περίπτωση. Από τη μία έχουμε την πρώτη ύλη, μία 812 GTS, που από μόνη της αποτελεί θηρίο, με καρδιά έναν ατμοσφαιρικό V12, ισχύος σχεδόν 800 ίππων. Από την άλλη, έχουμε τη Mansory, ένα βελτιωτικό οίκο που δεν φημίζεται για τη μετριοπάθεια του. Όταν λοιπόν έσμιξαν αυτά τα δύο, πήραμε ένα πραγματικά εκρηκτικό αποτέλεσμα.

Ξεκινώντας με τα νούμερα, η συνολική ισχύς ξεπερνά την ονομασία του αυτοκινήτου. Αγγίζει πλέον τους 830 ίππους ( 31, από την εργοστασιακή έκδοση), ενώ αυξημένη είναι και η ροπή, στα 740 Nm ( 22). Η αύξηση, αναλογικά, δεν είναι μεγάλη, τα ίδια τα νούμερα όμως ζαλίζουν. Όσο για τις επιδόσεις, τα πρώτα 100 km/h έρχονται από στάση σε 2,8 sec, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 345 km/h.

Σοβαρή δουλειά έχει γίνει και στην εξωτερική εμφάνιση, για την οποία ο Γερμανικός βελτιωτικός οίκος έχει δαπανήσει πολύ ανθρακόνημα. Σε σχέση με την αρχική φροντίδα της απλής 812, πέρυσι, η Stallone GTS δείχνει να έχει πάρει στεροειδή. Αρκετά στοιχεία του αμαξώματος δείχνουν πιο ανάγλυφα, ενώ έχουν προστεθεί πιο άγριες αεροεισαγωγές, αεροτομές και διάφορα ακόμη αεροδυναμικά βοηθήματα.

Τα λόγια, όμως, στην προκειμένη περίπτωση, φαντάζουν φτωχά. Για να πάρετε μία καλύτερη γεύση, περί τίνος πρόκειται, αξίζει να πατήσετε το play, στο βίντεο που ακολουθεί.