Maserati Gran Tursimo Targa: Για τα μάτια σας μόνο


Ένα εντυπωσιακό σχεδιαστικό πρωτότυπο τοποθετεί την Maserati στη σωστή θέση της γεννώντας την ελπίδα ότι η ιταλική φίρμα μπορεί να ανακτήσει τη λάμψη του ένδοξου παρελθόντος της.

  • 18/10/2020

Η πρόσφατη αποκάλυψη της Maserati MC20 απέδειξε ότι η ιταλική φίρμα εξακολουθεί να έχει σφυγμό, ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεώρησαν την επιστροφή της στην ενεργό δράση μετριοπαθή.

Αν μάλιστα συγκρίνει κανείς το ιταλικό sportscar με το σχεδιαστικό project του Samuele Errico Piccarini τότε καθίσταται σαφές ότι η Maserati μπορούσε και καλύτερα.

Ο λόγος για την Maserati Gran Tursimo Targa, η οποία τοποθετεί την τρίαινα στη σωστή θέση της συνδυάζοντας την επιβλητικότητα ενός πολυτελούς grand turismo με τη δυναμική ενός αυθεντικού sportscar.

To αποτέλεσμα είναι πέρα από κάθε αμφιβολία εντυπωσιακό, από τη στιγμή μάλιστα απουσιάζει η σταθερή οροφή και τη θέση της έχει πάρει το γυαλί.

Αποκλειστικά διθέσια παρά τις επιβλητικές εξωτερικές διαστάσεις, η Maserati Gran Turismo Targa είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια από τους Ιταλούς, παρά το γεγονός ότι το σχεδιαστικό project του Samuele Errico Piccarini δεν δημιουργήθηκε υπό την εποπτεία της ίδιας της Maserati.

Αυτό ελάχιστα μειώνει την αξία της δουλειάς του Ιταλού σχεδιαστή, ωστόσο, καθιστά μάλλον απίθανη την οποιαδήποτε σχέση της Maserati Gran Tursimo Targa με τη γραμμή παραγωγής.