Maserati GranTurismo PrimaSerie: Εορτασμός με στιλ για τα Grand Tourer (photos)


Η Maserati γιορτάζει 75 χρόνια που κατασκευάζει και κυκλοφορεί grand tourer στην αγορά με τη συλλεκτική GranTurismo PrimaSerie.

  • ΦΩΤΟ: MASERATI
  • 28/1/2023

Η Maserati προχώρησε στην αποκάλυψη της νέας GranTurismο τον περασμένο Οκτώβριο, και δεν ήταν ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο grand tourer μοντέλο της μάρκας.

Οι Ιταλοί έχουν ιστορία 75 ετών στην εν λόγω κατηγορία οχημάτων, και γιορτάζούν αυτά τα «ένδοξα χρόνια» όπως τα ονομάζουν με την GranTurismo PrimaSerie.

Το εν λόγω μοντέλο μπορεί να διαμορφωθεί κατά το δοκούν από τους 75 αγοραστές του, και διατίθεται σε δύο εκδόσεις, αμφότερες βασισμένες στην GranTurismo Trofeo.

Η πρώτη εμπνέεται από το αγωνιστικό DNA της Maserati και φέρει χρωματισμό Grigio Lamiera Matte, ενώ η δεύτερη είναι βαμμένη σε χρώμα Nero Cometa με τιρκουάζ λεπτομέρειες.

Στο εξωτερικό και των δύο εκδόσεων θα βρει κανείς το logo για τα 75 χρόνια από το πρώτο GT της μάρκας στο κέντρο των ζαντών, ενώ το ίδιο λογότυπο υπάρχει και στην καμπίνα, που κατά τ' άλλα είναι αρκετά συμβατική, με το μαύρο δέρμα να δεσπόζει.

Σε ό,τι αφορά το κινητήριο σύνολο, διαθέτει τον ίδιο V6 Nettuno κινητήρα, που στην GranTurismo Trofeo αποδίδει 557 PS και 650 Nm ροπής.