Μαύρη μαυρίλα – Δείτε πως είναι τα λάδια ενός Seat μετά από 60.000 km (video)


O ιδιοκτήτης του Seat Leon 1.8 TSI θα πρέπει να κερδίσει θέση στο βιβλίο Guinness καθώς κράτησε τα ίδια λάδια στον κινητήρα για 60.000 km!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 2/1/2023

Τρεις βασικές συμβουλές έδιναν οι παλιότεροι οδηγοί στους νέους, που αποκτούσαν για πρώτη φορά το δικό τους αυτοκίνητο. Να προσέχεις να έχει πάντα νερό το ψυγείο, να τσεκάρεις συχνά τη θερμοκρασία και να θυμάσαι να αλλάζεις τα λάδια στα χιλιόμετρα που προβλέπεται.

Η έγκαιρη αλλαγή λαδιών είναι πολύ σημαντική για την υγεία του κινητήρα. Ανάλογα τον τρόπο χρήσης του αυτοκινήτου και τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, μπορεί να πρέπει να αλλαχθούν κάθε 10.000 km ή ακόμα και στις 20.000 km, ενώ πολλές φορές συστήνεται η αντικατάστασή τους μετά από 1 χρόνο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει το αυτοκίνητο.

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, που έγινε γνωστή μέσω του επεισοδίου του καναλιού Just Rolled In στο YouTube, ο ιδιοκτήτης ενός Seat Leon 1.8 TSI θα πρέπει να κερδίσει τη θέση του στο βιβλίο Guinness καθώς διατηρούσε τα ίδια λάδια για 60.000 km!

Μάλιστα, η διαπίστωση έγινε εντελώς «τυχαία», καθώς η επίσκεψή του στο συνεργείο δεν προέκυψε γι’ αυτό το λόγο. Ένα αναμμένο λαμπάκι στον πίνακα οργάνων - πιθανότατα για την αυτοδιάγνωση του κινητήρα - ήταν αυτό που τον οδήγησε για έλεγχο.

Στη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, προέκυψε η σχετική πληροφορία. Τα πειστήρια, ήταν, άλλωστε, εμφανή, καθώς όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό video (που προέκυψε στο επεισόδιο μέσω του χρήστη cundo110 του TikTok), τα λάδια μοιάζουν περισσότερο με μαρμελάδα ή με ένα κατάμαυρο, ασφαλώς, αηδιαστικό πολτό.

Προφανώς, η δυσλειτουργία του εκκεντροφόρου που καταρχήν διαπιστώθηκε - και είναι αμφίβολο αν αποτελεί τη μόνη βλάβη - είναι το λιγότερο που μπορεί να έχει υποστεί ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του ομίλου Volkswagen.

Μάλιστα, στο video παρουσιάζονται και μια σειρά από παρόμοιες «παραλείψεις» οδηγών, όλες με «οδυνηρά» αποτελέσματα για τα οχήματά τους.