MBUX: Οι θαυμαστοί αυτοματισμοί της Mercedes-Benz S-Class (βίντεο)


Το να διαβάζεις για τα ηλεκτρονικά συστήματα της νέας S-Class είναι κάτι. Tο να τα βλέπεις όμως να λειτουργούν στην πράξη και να συνεργάζονται τόσο αρμονικά με τον οδηγό, είναι ένα πράγμα τελείως διαφορετικό.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 7/9/2020

Πλησιάζεις το νέο σου αυτοκίνητο και αυτομάτως ξεκλειδώνει. Μπαίνεις μέσα, ακουμπάς το σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων και αυτό σε αναγνωρίζει, φορτώνει αυτόματα όλες τις προσωπικές σου ρυθμίσεις -τη θέση του καθίσματος, τον αγαπημένο ραδιοφωνικό σταθμό κ.λπ.- και σε καλωσορίζει. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Εάν τα βλέπαμε αυτά 20 χρόνια πριν, στο Hollywood, ναι. Μόνο που τα βλέπουμε το 2020, στη Φρανκφούρτη.

Η νέα ναυαρχίδα της Mercedes-Benz διαθέτει πραγματικά ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει αυτή τη στιγμή σε αυτοκίνητο παραγωγής. Όχι μόνο ως σύστημα αλλά και σαν εμπειρία χρήσης, αφού ξεφεύγει από τους διακριτούς ρόλους του οδηγού και του αυτοκινήτου. Το να μιλάς στο αυτοκίνητό σου και αυτό να απαντάει, σαν να συζητάς με το συνοδηγό, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Το να βασίζεται σε τεχνολογίες machine learning και να μαθαίνει τις συνήθειες σου ώστε να σε υπηρετεί καλύτερα, είναι εξίσου μοναδικό.

Με το βίντεο που ανέβασε η Mercedes-Benz στο κανάλι της επιχειρεί να δώσει σε όλους μία γεύση για το πως είναι η ζωή μέσα στη νέα S-Class. Ένα αυτοκίνητο που, τελικά, είναι πολλά περισσότερα από ένα αυτοκίνητο… Ακόμα και αν είσαστε τύπος που δεν εντυπωσιάζεται εύκολα, μέσα στα επόμενα δύο λεπτά θα βρείτε αρκετούς λόγους να χαμογελάσετε.