McLaren Artura: Πρώτο teaser για τον αντικαταστάτη της 570S


Σχεδιασμένη από λευκό χαρτί και βασισμένη στο νέο monocoque carbon πλαίσιο της φίρμας, η Artura φιλοδοξεί να σταθεί απέναντι στις Ferrari F8 Tributo και Lamborghini Huracan Performante.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 29/11/2020

Η McLaren με μία πρώτη φωτογραφία δίνει και επίσημα το έναυσμα για να ξεκινήσει η συζήτηση γύρω από το επόμενό της υπεραυτοκίνητο. Η νέα Artura υπολογίζεται να παρουσιαστεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς, με τις πωλήσεις της να ξεκινούν πριν από το καλοκαίρι του 2021. Αν μάλιστα πιστέψουμε ορισμένα σκίτσα που είδαν το φως της δημοσιότητας, τότε μιλάμε για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό μοντέλο, που τα φωτιστικά του σώματα θυμίζουν κάτι από Speedtail, οι γρίλιες μπροστά φέρνουν σε Senna ενώ η πίσω όψη έχει στοιχεία από την 720S.

Εξίσου ενδιαφέρον με τη σχεδίαση είναι το μηχανικό -ή καλύτερα υβριδικό- σύστημα που θα χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της κίνησης. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε ιδιαίτερες λεπτομέρειες, ξέρουμε όμως πως θα βασίζεται σε ένα ολοκαίνουριο twin-turbo V6 κινητήρα και ένα ισχυρό ηλεκτρικό μοτέρ, που θα μπορεί να κινεί και αμιγώς ηλεκτρικά το αυτοκίνητο. Η McLaren υποστηρίζει ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο θα προσφέρει τα ίδια επίπεδα ισχύος με το απερχόμενο V8 μοτέρ της, διατηρώντας ωστόσο σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων.

Σημαντική λεπτομέρεια στη McLaren Artura είναι ότι θα βασίζεται στο νέο monocoque πλαίσιο από ανθρακονήματα της φίρμας, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για υβριδικά μοντέλα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Mike Flewitt, CEO του τμήματος αυτοκινήτων της McLaren, «κάθε στοιχείο της Artura είναι ολοκαίνουργιο - από την αρχιτεκτονική της πλατφόρμας και κάθε μέρος του υβριδικού κινητήρα υψηλής απόδοσης, έως το εξωτερικό αμάξωμα, το εσωτερικό και το προηγμένο interface οδήγησης - αλλά βασίζεται σε δεκαετίες εμπειρίας της McLaren σε πρωτοποριακές, υπερελαφρές τεχνολογίες αγωνιστικών και αυτοκινήτων δρόμου, φέρνοντας όλη την εμπειρία μας στην ηλεκτροκίνηση, στην κατηγορία των supercar».