McLaren: Νέος επικεφαλής σχεδιασμού με «μεταγραφή» από την Bentley


Η πορεία του Tobias Suhlmann ξεκίνησε το 2005 όταν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Pforzheim, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε διαδοχικά σε Volkswagen, Bugatti και Aston Martin. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MCLAREN
  • 24/4/2023

Ανακατατάξεις γίνονται στα υψηλά κλιμάκια της McLaren, με ένα γνώριμο πρόσωπο να επιστρέφει στην καρέκλα του επικεφαλής σχεδιασμού. Ο Tobias Suhlmann, κάνει τη μετάβαση από την Bentley στην McLaren, έχοντας προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πρώτη από το 2021 έως και σήμερα.

Πριν αναλάβει χρέη διευθυντή του τμήματος σχεδιασμού στην Bentley, ο Suhlmann ήταν επικεφαλής σχεδιασμού του τμήματος ειδικών πρότζκετ στη McLaren για περίπου ένα χρόνο, ως επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας. Από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Γερμανός σχεδιαστής συνέβαλε σημαντικά στην αναδιαμόρφωση της γκάμας των Βρετανών, αφού επίβλεψε τη δημιουργία της McLaren Solus GT, της οποίας ο σχεδιασμός ήταν βασισμένος σε βιντεοπαιχνίδι.

Ως ο νέος επικεφαλής σχεδιασμού, ο Suhlmann θα έχει τη βάση του στο Surrey του Ην. Βασιλείου, και θα είναι υπεύθυνος για κάθε κομμάτι της μάρκας που απαιτεί σχεδιασμό, συμπεριλαμβανομένων του εξωτερικού και του εσωτερικού των μοντέλων, όπως και όλων των χρωματισμών, υλικών, αλλά και των επιλογών εξατομίκευσης. Εκτός αυτού, ο Suhlmann θα βρίσκεται σε στενή επαφή με τους πελάτες της εταιρείας, προκειμένου να δημιουργήσει μοναδικά σχέδια κι εμφανίσεις για τα οχήματά τους.

Η καριέρα του ξεκίνησε το 2005, όταν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Pforzheim κι εργάστηκε στην Volkswagen πριν γίνει επικεφαλής σχεδιασμού στην Bugatti κι έπειτα στην Aston Martin. Η ιστορία του συνέχισε στη McLaren και μετά την Bentley, πριν ο Suhlmann επιστρέψει και πάλι στη McLaren. Στη νέα του θέση, θα αναφέρει απευθείας στον Michael Leiters, τον νέο CEO της McLaren Automotive.

«Με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε τον Tobias στην ομάδα της McLaren. Είναι ένας εξαιρετικά έμπειρος σχεδιαστής, κι έχει ήδη μεγάλη κατανόηση του πώς δρα η McLaren, αφού έχει εργαστεί εδώ στο παρελθόν, δημιουργώντας την καινοτόμα Solus GT. Ο Tobias θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της McLaren σε όλα τα μοντέλα της γκάμας μας, ως μέρος της στρατηγικής μας, 'Future of Performance',» είπε ο Michael Leiters, διευθύνων σύμβουλος της McLaren.