McLaren: Πρώην στέλεχος της Ferrari ο νέος CEO των Βρετανών


O Γερμανός Michael Leiters αναλαμβάνει να πάρει το "τιμόνι" της McLaren στα χέρια του. Πώς επηρεάζει η έλευσή του τα σενάρια εξαγοράς από την Audi; 

  • 27/4/2022

O Michael Leiters είναι ο εκλεκτός της McLaren για να πάρει στα χέρια του την τύχη της βρετανικής εταιρείας αντικαθιστώντας τον Mike Flewitt που παραιτήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από 8 χρόνια σε αυτόν τον ρόλο.

Ο νέος CEO είναι 50 ετών, έχει γεννηθεί στη Γερμανία και είχε για χρόνια σημαντικό ρόλο στην Porsche επιβλέποντας την ανάπτυξη της Cayenne, ενός μοντέλου που απογείωσε τις πωλήσεις της φίρμας.

Μέχρι και πέρυσι εργαζόταν για τη Ferrari ως επικεφαλής του τμήματος Τεχνολογίας ενώ βρέθηκε εκτός Μαρανέλο μετά την έλευση του νέου CEO Benedetto Vigna στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των υψηλόβαθμων πόστων.

Στη Ferrari, ο Leiters είχε επωμιστεί την ανάπτυξη των πρώτων υβριδικών αυτοκινήτων παραγωγής. Ο λόγος για την SF90 Stradale, το πρώτο plug-in υβριδικό supercar της ιταλικής εταιρείας που κυκλοφόρησε το 2019 και την 296 GTB, το πρώτο plug-in υβριδικό V6 μοντέλο που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος.

Ο Leiters αναλαμβάνει αυτόν το κρίσιμο ρόλο στην McLaren σε μια δύσκολη εποχή για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία που ξεκίνησε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και κορυφώθηκε με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Παράλληλα το επόμενο διάστημα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το λανσάρισμα του υβριδικού hypercar McLaren Artura το οποίο έχει καθυστερήσει αρκετά σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα λόγω της έλλειψης των ημιαγωγών που συνεχίζει να ταλαιπωρεί την παγκόσμια βιομηχανία.

Η ανακοίνωση του ονόματός τους για τη θέση του CEO έβαλε ένα -προσωρινό- φρένο στα σενάρια που κυκλοφορούσαν τον τελευταίο διάστημα και ήθελαν την Audi να εμφανίζεται έτοιμη για να εξαγοράσει τη βρετανική φίρμα. Τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο ερμηνεύεται από μερίδα των βρετανικών Μέσων Ενημέρωσης…

Η έδρα του Leiters θα είναι το McLaren Technology Centre στο Surrey αλλά στα καθήκοντά του εντάσσεται και η εποπτεία του Κέντρο Παραγωγής που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος από την ένταξή μου στην McLaren Automotive ως CEO αυτή την ιδιαίτερη στιγμή της εταιρείας. Η McLaren είναι ήδη αναγνωρισμένη ως ένας από τα πιο θαυμαστά brands των πολυτελών supercars. Στόχος μου είναι να αναπτύξω ακόμα περισσότερο αυτή τη φήμη για τους πιστούς πελάτες μας, τους εργαζόμενους, τους fans αλλά και τους συνεργάτες μας, γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο στη μεγάλη ιστορία της φίρμας», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Leiters λίγο μετά την ανακοίνωση των νέων καθηκόντων του που θα ξεκινήσουν τυπικά από 1η Ιουλίου 2022.