McLaren: Πούλησε κομμάτια της συλλογής της για να χρηματοδοτήσει την Artura


Με τα ζητήματα που προέκυψαν κατά την παραγωγή της Artura, η McLaren αναγκάστηκε να πουλήσει πολύτιμα κομμάτια της πλούσιας συλλογής της για να καταφέρει να χρηματοδοτήσει το πρότζεκτ.

  • ΦΩTO: ΜcLAREN
  • 4/12/2022

Συγκεκριμένα, ρεπορτάζ του Bloomberg αναφέρει πως η McLaren έπρεπε να πουλήσει οχήματα της συλλογής της ύψους 100 εκ. λιρών στο εθνικό ταμείο του Μπαχρέιν, τη Mumtalakat Holding, που κατέχει και το 60% της εταιρείας.

Η εν λόγω πώληση επικοινωνήθηκε μέσω των οικονομικών στοιχείων που εξέδωσε η McLaren για το τρίτο τετράμηνο του 2022.

Η ανάγκη για αυτήν την ένεση ρευστότητας προέκυψε γιατί η εταιρεία αντιμετώπισε «προβλήματα με τεχνικές αναβαθμίσεις» στην Artura, που οδήγησαν και στις καθυστερήσεις στην παραγωγή της.

Αυτές αρχικά προήλθαν από την καθυστέρηση που ήρθε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και λόγω ζητημάτων στο λογισμικό και μετά στην προμήθεια μικροτσίπ, τον Μάιο και τον Δεκέμβριο του 2021, αντίστοιχα.

Αν και δεν έγινε γνωστό ποια οχήματα πωλήθηκαν, στην οικονομική αναφορά του 2021, είχε αναφέρει πως διέθετε στη συλλογή της 51 μονοθέσια Formula 1 και αυτοκίνητα.

Βέβαια, η πώληση των οχημάτων δεν έφερε μεγάλη αλλαγή στη συνολική οικονομική εικόνα της εταιρείας, με δεδομένο ότι στους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους κατέγραψε ζημιά ύψους 203 εκ. λιρών.

Θυμίζουμε πως η Artura είναι ένα plug-in υβριδικό supercar με κινητήρα V6, 3 λίτρων κι απόδοση 680 PS