O Bruno Senna οδηγεί την McLaren Artura στο Μαϊάμι (Video)


Ο Bruno Senna, ο ανιψιός του αείμνηστου Ayrton Senna, οδήγησε τη νέα McLanen Artura στην πίστα του Μαϊάμι όπου γίνεται το πέμπτο Grand Prix της Formula 1 εφέτος, σε μια συμβολική και άκρως συναισθηματική για τον ίδιο πράξη.

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/5/2022

H Formula 1 επέστρεψε στις ΗΠΑ, όπου αυτό το Σαββατοκύριακο διεξάγεται το πέμπτο Grand Prix της χρονιάς. Η McLaren επέλεξε τον Bruno Senna να οδηγήσει στην πίστα του Μαϊάμι την Artura, το νέο supercar της με υβριδικής διάταξης κινητήρα.

Έτσι, 31 χρόνια έπειτα από τη νίκη τού Ayrton Senna στο Grand Prix της F1 στο Φοίνιξ της Αριζόνα (1991), ο ανιψιός του έκανε την εμφάνισή του επί αμερικανικού εδάφους, σε μια συμβολική κίνηση για τον ίδιο και σε μια ουσιαστική για τη βρετανική εταιρεία. Η αμερικανική αγορά είναι σημαντική γι’ αυτήν και για την αύξηση των πωλήσεών της.

Έπειτα από την οδήγηση της Artura, o Bruno Senna δήλωσε: «Ήταν πραγματικά καταπληκτικό που μπόρεσα να πιέσω τη McLaren Artura σε αυτή την απαιτητική πίστα, στην οποία αναπτύσσεις μεγάλη ταχύτητα και υπό τη υψηλή θερμοκρασία του Μαϊάμι. Η Artura είναι ένα αυτοκίνητο που σου δίνει διαρκώς πάρα πολλά, ιδίως σε μια πίστα.

»Είναι ομαλή και εξευγενισμένη αλλά επιθετική στο όριό της το οποίο σε περιμένει να το ανακαλύψεις συνδυάζοντας τον ηλεκτροκινητήρα με τον ισχυρό V6 κινητήρα. Είναι προβλέψιμη και διασκεδαστική, το καταλληλότερο αυτοκίνητο για το Σαββατοκύριακο του Grand Prix».

Θυμίζουμε ότι η Artura διαθέτει διάταξη Plug-in Hybrid η οποία αποτελείται από έναν τρίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα μέγιστης ισχύος 585 PS/7.500 rpm και μέγιστης ροπής 585 Nm/2.250-7.000 rpm και από έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 95 PS και μέγιστης ροπής 225 Nm. Η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του συστήματος είναι 680 PS και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 720 Nm. Παρακάτω, μπορούμε να δούμε τον Bruno Senna να την οδηγεί στην πίστα τού Μαϊάμι.