Με 420 ίππους η νέα Toyota Supra


Τον πρώτο κεφάλαιο στην ιστορία βελτίωσης της νέας Toyota Supra έχει ήδη αρχίσει να συμπληρώνεται μετά και τη διακριτική αλλά καθοριστική επέμβαση της βρετανικής Litchfield.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/8/2019

Όπως ήταν αναμενόμενο η νέα Toyota Supra έχει ήδη αναδειχθεί στο αγαπημένο παιχνίδι των απανταχού βελτιωτών αυτού του πλανήτη, οι οποίοι κατά κύριο λόγο εστιάζουν στην αύξηση της απόδοσης του εξακύλινδρου σε σειρά κινητήρα των 3,0 λίτρων.

Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του βρετανικού βελτιωτικού οίκου Litchfield να χαρίσει στο ιαπωνικό sportscar την επιπλέον ισχύ που ενδεχομένως του αρμόζει, παρεμβαίνοντας σε πρώτο στάδιο στην ηλεκτρονική διαχείριση του κινητήρα.

Σύμφωνα με τους βρετανούς, λοιπόν, η νέα χαρτογράφηση του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα των 3,0 λίτρων αποδείχθηκε αρκετή ώστε η μέγιστη ισχύς του να φτάσει τους 420 ίππους και η ροπή να αγγίξει τα 600 Nm.

Βέβαια η αύξηση των 85 ίππων είναι μόνον η αρχή, καθώς η Litchfield εργάζεται ήδη με την Milltek και τον Akrapovic ώστε να αντικαταστήσει το σύστημα εξαγωγής και η ιπποδύναμη της νέας Toyota Supra να υπερβεί τους 450 ίππους.

Στις αναβαθμίσεις που εξελίσσει η Litchfield θα πρέπει να προσθέσετε ένα ψυγείο λαδιού, καθώς και μια νέα ανάρτηση που θα υπογράφουν η Bilstein και η KW.