Mε 585 ίππους και ασύλληπτες επιδόσεις το νέο KIA EV6 GT


Η κορυφαία πρόταση στην ιστορία της KIA θα είναι ηλεκτρική αποδίδοντας 585 ίππους χάρη στη συνδυαστική λειτουργία δύο πανίσχυρων ηλεκτροκινητήρων.

  • 30/3/2021

Τη δική της απάντηση σε εκείνους που θεωρούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα… βαρετά έρχεται να δώσει η Kia αποκαλύπτοντας με κάθε επισημότητα το EV6 GT.

Ένα επιβλητικό σε διαστάσεις και προδιαγραφές hatchback το μήκος του οποίου αγγίζει τα 4,7 μέτρα, τοποθετώντας απέναντί του προτάσεις από τη κατηγορία των μεσαίων διαστάσεων τετράτροχων.

Κοινώς, το KIA EV6 GT δημιουργήθηκε ώστε να κοιτάξει στα μάτια προτάσεις της Tesla με πρώτη και καλύτερη την κορυφαία-τετρακίνητη έκδοση του Model 3.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό έχουν επιστρατευθεί δύο ηλεκτροκινητήρες, η συνδυαστική απόδοση των οποίων αγγίζει τους 585 ίππους και τα 740 Nm ροπής.

Σύμφωνα με την κορεατική φίρμα, το KIA EV6 GT επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε σχεδόν 3 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να μην περιορίζεται ηλεκτρονικά και να τα φτάνει τα 260 χλμ./ώρα.

Για την κορυφαία έκδοση του αυτοκινήτου, οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου θα έχουν χωρητικότητα 77,4 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία 510 χιλιομέτρων.

Στις μικρότερης ισχύος εκδόσεις του αυτοκινήτου η χωρητικότητα των μπαταριών θα είναι μικρότερη και συγκεκριμένα 58 kWh.

Πέρα από την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, το KIA EV6 GT θα εφοδιάζεται και με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, σκοπός του οποίου θα είναι να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου στην άσφαλτο και το χώμα.

Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα τετρακίνητο crossover και ως τέτοιο θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε έστω κι αν δεν βρεθεί ούτε ένας που θα θελήσει να σκονίσει τις μεταλλικές επιφάνειές του.

Το πολλά υποσχόμενο KIA EV6 GT πρόκειται να περάσει στη γραμμή παραγωγής το δεύτερο εξάμηνο του έτους και σε ορισμένες αγορές έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία των προπαραγγελιών. 

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.