Με αυτονομία 220 χιλιομέτρων και έως 154 ίππους το ηλεκτροκίνητο Honda e


Δύο εκδόσεις ισχύος και αυτονομία 220 χιλιομέτρων θα διαθέτει η έκδοση παραγωγής του Honda e, η οποία θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/9/2019

Ο κύβος ερρίφθη! Η πρώτη ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της Honda αποτελεί γεγονός, με την ιαπωνική φίρμα να ανακοινώνει ενόψει της παγκόσμιας πρεμιέρας του αυτοκινήτου στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης τις προδιαγραφές του.

Σύμφωνα με τη Honda, λοιπόν, το πολυαναμενόμενο “e” θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, με τη μέγιστη αυτονομία κίνησης να αγγίζει τα 220 χιλιόμετρα.

Αναλυτικότερα, το Honda e θα προσφέρεται σε εκδόσεις των 136 και των 154 ίππων, ενώ η μέγιστη ροπή θα φτάνει τα 315 Nm. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα θα επιτυγχάνεται σε περίπου 8 δευτερόλεπτα, ενώ για την ανάκτηση του 80% της ενεργειακής χωρητικότητας των μπαταριών θα απαιτούνται με τη χρήση ταχυφορτιστή μόλις 30 λεπτά.

Ένα ακόμα καινοτόμο χαρακτηριστικό του Honda e αποτελεί η ενσωμάτωση δύο ψηφιακών οθονών μεγέθους 12,3 ιντσών στο εσωτερικό του. Η πρώτη θα φιλοξενεί τις ενδείξεις του πίνακα οργάνων και η δεύτερη θα υποστηρίζει τα υποσυστήματα του αυτοκινήτου.

Σε ψηφιακές οθόνες μεγέθους 6 ιντσών θα προβάλλεται και ο περιβάλλον χώρος, καθώς στο Honda e τη θέση των εξωτερικών καθρεπτών έχουν πάρει κάμερες που καταγράφουν την κίνηση στις δύο πλευρές του αυτοκινήτου.