Με big brother στιλ το ανανεωμένο Audi RS4 Avant (video)


Το ισχυρότερο μέλος της οικογένειας του Α4 περνά από ένα facelift και αποκτά περισσότερες στιλιστικές ομοιότητες με το κορυφαίο RS6 Avant.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/10/2019

Στο πλαίσιο της ανανέωσης της γκάμας του Α4 έφτασε και η ώρα του RS4 Avant, το οποίο ξεχωρίζει από τα ελαφρώς επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED (προαιρετικά τα matrix LED) με τα μαυρισμένα κρύσταλλα, η νέα μαύρη φαρδύτερη ματ μάσκα, οι διαφορετικοί προφυλακτήρες και άλλα σημεία.

Η Audi αναφέρει πως οι θόλοι των τροχών είναι 30 mm φαρδύτεροι σε σύγκριση με τα απλά A4 Avant και πως στο πίσω μέρος υπάρχουν κάποιες μικρής έκτασης αλλαγές στο προφυλακτήρα, στο διαχύτη και φυσικά στα φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό με το MMI σύστημα οθόνης 10,1 ιντσών, το κοφτό τιμόνι, την περίσσεια αλκαντάρας και το Virtual Cockpit τα νέα στοιχεία περνούν απαρατήρητα.

Κάτω από το καπό συνεχίζει απτόητος ο twin-turbo V6 χωρητικότητας 2,9 lt που αποδίδει 450 PS και 600 Nm ροπής, τα οποία φυσικά περνούν στους τέσσερις τροχούς μέσω της γνωστής τετρακίνησης quattro. Όσο για την διαδικασία των 0-100 km/h αυτή δεν ξεπερνά σε διάρκεια τα 4,1 sec. Το νέο RS4 Avant θα είναι διαθέσιμο από τα τέλη του έτους με ενδεικτική τιμή στις 81.400 ευρώ, στην Γερμανία.