Mε... βιολιά αντί για εξατμίσεις ο ήχος των ηλεκτρικών BMW


Tα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φέρνουν και νέα ήθη στο ηχητικό soundtrack των δρόμων αφού η απουσία κινητήρα εσωτερικής καύσης θα υποχρεώσει τις εταιρίες όπως η BMW να βρουν άλλους ήχους ώστε τα οχήματα να γίνονται αντιληπτά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/3/2020

Η εποχή που δεν θα μιλάμε πια για τον ήχο ενός V8 ή ενός V12 αλλά για το soundtrack (στην κυριολεξία...) ενός ηλεκτροκινητήρα δεν απέχει πολύ. Και η BMW σπεύδει να κλείσει για την δική της ηχητική μπάντα έναν από τους καλύτερους συνθέτες των ημερών μας, τον γνωστό Hans Zimmer.

O συγκεκριμένος μουσικοσυνθέτης έχει εργαστεί σε μεγάλες ταινίες του Χόλιγουντ όπως τα Rain Man, The Lion King, The Thin Red Line, Gladiator, Sherlock Holmes, Inception, Interstellar, Dunkirk, The Dark Knight και πολλές ακόμα. 

Για αυτές τις δουλειές του έχει πάρει πολλά σημαντικά βραβεία κάθε είδους. Για την BMW, ο 62χρονος συνθέτης θα συνεργαστεί με τον Sound Designer (νέα ιδιότητα και αυτή...) Renzo Vitale, ώστε από κοινού να δημιουργήσουν τους ήχους που θα εκπέμπουν τα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας.

"Ο Renzo και εγώ θα ενώσουμε το παρελθόν και το μέλλον της BMW στον ήχο που θα φτιάξουμε για την BMW Concept i4", δήλωσε ο Zimmer. "Ελπίζουμε ότι ο ήχος που δημιουργούμε είναι κλασικός αλλά να έχει και το στοιχείο της έκπληξης και μαζί μία αίσθηση ανάλαφρη που να ταιριάζει με την BMW".

Για την BMW ο ήχος των αυτοκινήτων της ήταν πάντα ένα σοβαρό συναισθηματικό στοιχείο, και η συνεργασία με τον Zimmer ανοίγει ένα εντελώς νέο πεδίο στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Το πως θα είναι αυτή η νέα εποχή χωρίς τους ήχους και την ένταση ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης και την "μουσική" ενός εν σειρά εξακύλινδρου, μένει να το δούμε. Και μάλλον θα πρέπει να συνηθίσουμε τα βιολιά και τα συνθεσάϊζερ αντί για μία μηχανική συναυλία εκρήξεων και έντασης από ένα ελεύθερο τελικό εξάτμισης.