Με κινητήρες Nissan το επόμενο Mitsubishi Outlander;


Ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, οι φήμες όμως κυκλοφορούν, λέγοντας ότι το επόμενο Mitsubishi Outlander πιθανά θα χρησιμοποιεί το ίδιο μηχανικό σύνολο με το Nissan Qashqai.

  • 7/5/2020

Και ενώ ακόμα δεν μπορεί κανείς να το επιβεβαιώσει, αντίστοιχα δεν μπορεί και να το αποκλείσει. Τα δύο αυτά μοντέλα, Mitsubishi Outlander και Nissan Qashqai, θα βασίζονται επάνω σε ένα κοινό πλαίσιο, που εξελίχθηκε από τον όμιλο Renault-Nissan-Mitsubishi. Με δεδομένα, τώρα, τα οικονομικά της τελευταίας και την έλλειψη του κατάλληλου συνόλου από τη φαρέτρα των κινητήρων της, η χρήση ενός ξένου κινητήρα φαντάζει μια λογική εναλλακτική.

Τι μπορεί να υπάρξει σαν αντάλλαγμα; Πέρα από το να πληρώσει κάποιο ποσό για το δικαίωμα χρήσης, η Nissan θα μπορούσε να δείξει ενδιαφέρον για την plug-in hybrid τεχνολογία της Mitsubishi. Άλλωστε και στην παρούσα γενιά του, το Outlander φέρει ένα από τα πλέον σύνθετα αλλά και αποδοτικά υβριδικά συστήματα της αγοράς.

Εάν αυτές οι φήμες αποδειχτούν αληθείς, θα είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο της Mitsubishi εφοδιάζεται με ένα κινητήρα της Nissan.  Κάτι τέτοιο θα έχει αρκετό ενδιαφέρον, καθώς θα φέρει τις δύο εταιρίες ακόμα πιο κοντά, σε μία ιδιαίτερη καμπή της ιστορίας τους, όπου η συμμαχία με τη Renault έχει πρακτικά κλονιστεί. Όπως και να έχει, την απάντηση την περιμένουμε μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς το νέο Outlander αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του τρέχοντος έτους.