Με "μπαταρία" και 245 ίππους η Skoda Octavia RS iV (video)


Ποιος είπε πως τα γκάζια πέθαναν; Απόδειξη η διάθεση του VW Group να προσφέρει εκδόσεις που θα ικανοποιήσουν τους petrolheads. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/2/2020

Πριν από λίγο αποκαλύφθηκε το νέο Golf στις τρεις του κορυφαίες για την ώρα εκφάνσεις (τις GTI, GTD και GTE). Το Cupra Leon προηγήθηκε και απομένουν μερικές ώρες από την αποκάλυψη και της Octavia RS iV, η πρώτη υβριδική στην ιστορία του σπορ μοντέλου.

Και όπως και στα «αδερφά» μοντέλου του ομίλου, έτσι και η plug-in υβριδική top εκδοχή της Octavia θα εφοδιάζεται με την διάταξη που έχει ως βασικό στοιχείο τον 1.400άρη TSI και ως δευτερεύον ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνδυασμένη ισχύς αναμένεται να είναι στους 245 PS και η ροπή στα 400 Nm, όσο δηλαδή και στα Golf GTE και Cupra Hybrid.

Παράλληλα οι εκπομπές CO2 θα βρίσκονται περίπου στα 30 g/km με δυνατότητα ηλεκτροκίνησης για τουλάχιστον 50 km. Μέχρι τώρα η Skoda έχει δώσει μερικά σκίτσα, το νέο λογότυπο καθώς και μια νέα φωτογραφία που δείχνει την υποδοχή φόρτισης μπροστά και από την μεριά του οδηγού. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ένα σχετικό βίντεο εν αναμονή των αποκαλυπτηρίων.