Με νέας σχεδίασης MBUX η επόμενη Mercedes-Benz S-Class


Παρότι η νέα S-Class θα παρουσιαστεί επίσημα το Σεπτέμβριο, η Mercedes-Benz ξεκίνησε τη ροή πληροφοριών ώστε να ανεβάσει την ένταση γύρω από την επόμενη ναυαρχίδα της.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 6/7/2020

Η είδηση, στην προκειμένη περίπτωση, είναι ότι στις 8 Ιουλίου η εταιρία θα πραγματοποιήσει ένα livestream στο οποίο αναμένουμε να δώσει αρκετά στοιχεία για την επόμενη S-Class. Όπως προκύπτει από το teaser αλλά και από φωτογραφίες που διέρρευσαν το τελευταίο διάστημα, η μεγάλη αλλαγή στο εσωτερικό του θα έχει να κάνει με τη διάταξη του σύγχρονου συστήματος πληροφοριών και ψυχαγωγίας της Mercedes-Benz, MBUX.

Σε αντίθεση με τα όσα γνωρίζαμε μέχρι στιγμής, τον «τοίχο» στο ταμπλό, που έφερε τις δύο οθόνες, του πίνακα οργάνων και του infotainment, εδώ αυτά πλέον διαχωρίζονται. Ο ηλεκτρονικός πίνακας των οργάνων παραμένει ως έχει, το infotainment όμως μετακινείται στα μέσα της κεντρικής κονσόλας και αποκτά σχεδίαση τύπου tablet, με μία διαγώνιο 15-17 ίντσες (όπως φαίνεται). Η επιλογή αυτή θα δώσει, προφανώς, στους μηχανικούς λογισμικού της εταιρίας αυξημένες δυνατότητες προβολής πληροφοριών αλλά και ένα καλύτερο user interface.

Κατά τα άλλα, αναμένουμε περισσότερους διακόπτες αφής, ένα νέας σχεδίασης τιμόνι, με διπλά οριζόντια μπράτσα, ένα εξελιγμένο HUD και ό,τι πιο προηγμένο τεχνολογικά μπορεί να υπάρξει σήμερα στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε σε δύο ημέρες, οπότε ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Τετάρτη.