Με περισσότερους από 600 PS η νέα Chevrolet Corvette Z06


Η καινούργια Chevrolet Corvette Z06 θα στοχεύει  στις επιδόσεις και στον ήχο που θα εκπέμπει ο κινητήρας της περισσότερο από ποτέ στην ως τώρα ιστορία της.

  • ΠΗΓΗ: CAR AND DRIVER ΗΠΑ.
  • 22/4/2020

Η νέα Chevrolet Corvette παρουσιάστηκε με μεγάλη σπουδή στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ωκεανού, στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς. Η όγδοη «γενιά» του θρυλικού μοντέλου, η C8 όπως είναι εν συντομία ο χαρακτηρισμός της, δημιουργήθηκε για να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά supercars, όσον αφορά στην οδική συμπεριφορά της και τις επιδόσεις της. Οι πιο σπορ εκδόσεις του μοντέλου αναμένονται, με την Corvette Z06 να είναι η πρώτη που θα εμφανιστεί στην αγορά. 

Όπως έγινε γνωστό, η Z06 θα έχει τον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα χωρητικότητας 5,5 λίτρων ο οποίος θα είναι τοποθετημένος στο κέντρο του οχήματος και θα αποδίδει «περισσότερους από 600 ίππους», σύμφωνα με τα στελέχη της Chevrolet. Όπως δήλωσαν, ο κινητήρας θα μπορεί να λειτουργεί με σχετική αποτελεσματικότητα και ασφάλεια μέχρι τις 8.500-9.000 rpm, κάτι που θα τους επιτρέψει να του προσδώσουν τη δυνατότητα να εκπέμπει ήχο παρόμοιο με αυτόν μιας Ferrari. Η καινούργια Chevrolet Corvette Z06 θα διαθέτει αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και –φυσικά– η κίνηση θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα.

Η σχεδίαση του αμαξώματος της Corvette C8 Z06 θα είναι τέτοια που να ταιριάζει στον χαρακτήρα της έκδοσης του νέου μοντέλου. Σε σχέση με την απλή, θα είναι πιο μυώδες, με ευρύτερα φτερά και μεγαλύτερης διάστασης τροχούς. Θα διαθέτει καλύτερο σύστημα πέδησης και αποτελεσματικότερο σύστημα ψύξης του κινητήρα. Επίσης, θα έχει νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση, για να ανταπεξέρχονται στην αυξημένη ιπποδύναμη και να συνάδουν με τον περισσότερο σπορ χαρακτήρα της Z06.Τέλος, το αμάξωμα θα διαθέτει και ενεργές αεροδυναμικές πτέρυγες για να αυξάνεται η κάθετη αεροδυναμική δύναμη και η πρόσφυση κατά τη οδήγηση σε πίστα. 

Διαβάστε, επίσης: Η υπερυψωμένη C8 Corvette είναι αυτό που λέμε… διαστημική!