Μεγάλη επένδυση της Mercedes-Benz ως το 2026


Το Εποπτικό Συμβούλιο της Daimler A.G. ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο περίπου 60 δισεκατομμυρίων ευρώ ως το 2026 για τη δημιουργία νέων επιβατικών οχημάτων, βαν και φορτηγών της Mercedes-Benz.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 5/12/2021

Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στο επενδυτικό πλάνο, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξέλιξη και κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων και την ανάπτυξη του κατάλληλου λογισμικού για τη λειτουργία των συστημάτων τους.

Για τον λόγο αυτό, το χρονικό διάστημα 2022-2006 θα διατεθεί το ποσό των περίπου 60 δισεκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου σε κάθε τομέα, ενώ αποφασίστηκε να τηρηθεί και το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο για τη μείωση κατά 20% των κεφαλαιουχικών δαπανών ως το 2025, συγκριτικά με αυτές του 2019.

Ο κ. Ola Källenius, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler A.G. και Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz, δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι να ηγηθούμε στον τομέα της τεχνολογίας μεταξύ των κατασκευαστών πολυτελών επιβατικών αυτοκινήτων και βαν και ταυτόχρονα να τηρήσουμε πιστά τους στόχους μας για περιθώριο κέρδους που φιλοδοξούμε να έχουμε».

Επίσης, τόνισε ότι ακόμα ένας στόχος για την Daimler A.G. και τη Mercedes-Benz είναι η αύξηση των καθαρών εσόδων ανά πωλούμενο όχημα και η εφαρμογή ενός καινούργιου επιχειρηματικού μοντέλου απευθείας πωλήσεων. Ο κ. Källenius είπε ακόμα ότι η πρόοδος στην τεχνολογία και την παραγωγή μπαταριών για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα θα συμβάλλει στη μείωση του κόστους εξέλιξης και κατασκευής τους, με την πάροδο του χρόνου.

Στο επενδυτικό πλάνο προβλέπεται ότι η Mercedes-Benz θα δημιουργήσει τρεις καινούργιες πλατφόρμες για αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα ως το 2025 και ότι θα αποκτήσει οκτώ καινούργια εργοστάσια παραγωγής σε συνεργασία με τους προμηθευτές της, επίσης ως την ίδια χρονιά.