Μεγαλύτερη μείωση του κόστους εξέλιξης στη Volkswagen


Σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν στον γερμανικό Τύπο, η Volkswagen ίσως προχωρήσει σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση του κόστους έρευνας και εξέλιξης των νέων μοντέλων της.

  • 7/6/2020

Αιτία για αυτό είναι η αντιμετώπιση της οικονομικής ζημιάς που αντιμετωπίζει η γερμανική εταιρεία εξαιτίας της πανδημίας. Αν και τα στελέχη της Volkswagen έχουν ήδη αποφασίσει να περικόψουν τα έξοδα για τουλάχιστον τα προσεχή δύο χρόνια, τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς και απαιτείται επαναξιολόγηση και αναπροσαρμογή στις αποφάσεις.

Βάσει αυτών, ο κ. Herbert Diess, Πρόεδρος του Διευθυντικού Συμβουλίου του Ομίλου Volkswagen, σε συνάντηση με ανώτατα στελέχη της εταιρείας, δήλωσε ότι «πρέπει να περικόψουμε σημαντικά  τις δαπάνες στο τμήμα Σχεδιασμού και Εξέλιξης, τις επενδύσεις και τα σταθερά κόστη σε σχέση με τον προηγούμενο προϋπολογισμό». Σύμφωνα με δημοσίευμα στον γερμανικό Τύπο, προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί συγκεκριμένες τελικές αποφάσεις για τον τρόπο που θα γίνει αυτό. Εκπρόσωπος της Volkswagen δήλωσε ότι η ρευστότητα της εταιρείας θα εξακολουθήσει να μειώνεται τουλάχιστον ως και τον Ιούλιο εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης για καινούργια αυτοκίνητα η οποία προήλθε από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.