Ο CEO της Porsche αναλαμβάνει τη Volkswagen


Όπως φαίνεται, ο όμιλος Volkswagen ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μερικές σημαντικές αλλαγές στην ηγεσία του, οι οποίες θα ενισχύσουν την ομώνυμη φίρμα.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 5/6/2020

Πιο συγκεκριμένα, η Γερμανική έκδοση του Auto Motοr und Sport δημοσίευσε μία πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο νυν επί κεφαλής της εταιρίας Volkswagen, Herbert Diess θα απομακρυνθεί από τη θέση του, ως CEO και θα αναλάβει ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume. Ο πρώτος, ωστόσο, θα διατηρήσει τον πρωταρχικό ρόλο που κατέχει στο τιμόνι ολόκληρου του ομίλου. Η ίδια η εταιρία δεν έχει επιβεβαιώσει αυτή τη φήμη ούτε όμως και την έχει διαψεύσει.

Ο νέος CEO, εφόσον τελικά αναλάβει, είναι σίγουρο ότι μπορεί να δώσει μία επιπλέον ώθηση στον εξηλεκτρισμό της φίρμας. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε τις προόδους της Porsche σε αυτό τον τομέα, είτε μιλάμε για αυτοκίνητα παραγωγής, είτε για το χώρο των αγώνων, όπου αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την εξέλιξη πολλών νέων τεχνολογιών. Αντίστοιχα, θα κληθεί να βάλει σε τάξη ορισμένα προβλήματα που ταλανίζουν τη φίρμα, αναφορικά με την εξέλιξη λογισμικού. Θέματα που αντιμετωπίζει το νέο Golf αλλά πρωτίστως το αμιγώς ηλεκτρικό ID.3, το οποίο θα έπρεπε ήδη να διατίθεται στις αγορές.

Τη θέση του στην Porsche το πιο πιθανό είναι να καλύψει ο Bernhard Maier, CEO της Skoda, ο οποίος όμως είναι παλαιός γνώριμος της εταιρίας της Στουτγάρδης, αφού και παλαιότερα εργαζόταν σε αυτή. Όσο για τις ανακατατάξεις, θα κλείσουν μάλλον με έναν «αποκεφαλισμό», αυτόν του Jochen Sengpiehl, Chief Marketing Officer της Voklswagen. Ο εν λόγω μάνατζερ ήταν υπεύθυνος για την ατυχή ρατσιστική διαφήμιση του νέου Golf στα social media, για την οποία η εταιρία έχει ήδη τοποθετηθεί, ζητώντας δημόσια συγγνώμη.